Dorpsraad Pannerden

Dorpsraad: Rijnjutters gezocht!

  • Hits: 1675

logoDorpsraad Pannerden informeert u graag over het project 'Schone en beleefbare Waal' waaraan de gemeente Rijnwaarden deelneemt:

Als gemeente zijn we trots op onze ligging langs de rivieren en de prachtige natuur in de uiterwaarden. Maar we maken ons ook zorgen over het vele afval dat in de rivieren aanwezig is en voor vervuiling zorgt.
Dit jaar sluit gemeente Rijnwaarden aan bij het project ‘Schone en beleefbare Waal’ waarin diverse gemeenten langs de grote rivieren samenwerken aan een educatief programma met IVN Gelderland en de Gelderse Natuur en Milieufederatie om onze uiterwaarden mooi en opgeruimd te houden.

Hiervoor gaan we samen aan de slag, en zoeken we groepen Rijnjutters! In onze gemeente zijn de uiterwaarden in 8 tracés ingedeeld, en voor ieder tracé zoeken wij een groep vrijwilligers (van een vereniging) die op de zaterdagen 2 juli en 24 september meedoet aan een educatie- en opruimprogramma in de uiterwaarden. Als vergoeding voor deelname ontvangen deze groepen €350,-.
Groepen die zich willen aanmelden dienen aan de volgende voorwaarden te voldoen:
• Bestaand uit inwoners van de gemeente Rijnwaarden
• Minimaal 10 deelnemers per groep, maximaal 25
• Leeftijd deelnemers minimaal 8 jaar

Selectie van de groepen zal indien nodig plaatsvinden op basis van de bovenstaande criteria en volgorde van aanmelding. Geef je groep dus snel op, maar uiterlijk voor 6 juni door een bericht te sturen aan projectleider Xavier Maurer, per mail aan x.maurer@rijnwaarden.nl of per post aan Gemeente Rijnwaarden inzake Rijnjutters, Markt 5, 6915 AH Lobith.
Meer info over het project is ook te vinden op de website www.waaljutters.nl, via facebook www.facebook.com/waaljutters en via twitter www.twitter.com/waaljutters.

Deelnemers ontvangen meer informatie over de selectie en de invulling van het programma voor 8 juni. Voor de deelnemers wordt op 14 juni om 19.00u een informatiebijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis.

Tagged under Dorpsraad Zwerfvuil

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!