Heden

Reisverslag!Afrika judith

Steeds vaker zien we dat inwoners van Pannerden een bijzondere reis gaan maken met een speciaal karakter. Dit kan zijn vanuit school, voor stage of werk.

Ook kan het zijn dat u gewoon lekker op vakantie gaat naar een voor u wel heel bijzonder land.

In reisverslag volgen wij deze inwoner met een door hen zelf opgesteld verslag van hun verblijf. Aangevuld met de meest mooie foto's gemaakt op deze trip.

Wilt u ook verslag doen van een voor u wel heel bijzonder verblijf? Neem contact met ons op en stuur een mail naar info@pannerden.info.

Judith van Loon: 9-Bye bye Swaziland, here we come Cape Town!

  • Hits: 1419

Bijna zover om te vertrekken naar Kaapstad. Ik zeg, ik ben er helemaal klaar voor! 2 rustige weken gehad in Swaziland, maar daarintegen ook weer zoveel gebeurd...

Vorige week ben ik nog 3 dagen naar Lobamba de NCP geweest samen met Maud. Donderdag en vrijdag heb ik building gedaan met Phil (vrijwilliger) en MK van All out. Als ik had geweten dat ik 't zo leuk zou vinden, had ik 't eerder aangegeven!  Dus zeker blij dat ik het nog even 2 dagen heb kunnen doen, want eigenlijk was dit ook de bedoeling (ging ik vanuit), maar dacht "geen probleem".. Maar als ik dan toch nog even een kijkje kan gaan nemen, graag!

Lees meer: Judith van Loon: 9-Bye bye Swaziland, here we come Cape Town!

Judith van Loon: 7-Een week om niet te vergeten!

  • Hits: 1638

Alweer bijna 1 maand voorbij, de tijd vliegt! Vandaag gaan er 5 van onze groep naar huis of reizen verder naar andere country’s. Ondertussen komen er nieuwe mensen bij en verblijven veel backpackers hier voor maar ’n paar dagen. Apart om te zien hoe iedereen zijn eigen bestemming heeft en z’n eigen weg lijdt.
Afgelopen zaterdag zijn we terug gekomen van een hele mooie week at Tofo, Mozambique! 

Lees meer: Judith van Loon: 7-Een week om niet te vergeten!

Judith van Loon: 6-Op naar Mozambique :)

  • Hits: 1813

Alweer 19 dagen in Zuid Afrika. 
Een hoop gezien, beleefd, ervaren en… De Afrikaanse cultuur gesnoven. 
Ik kijk me ogen elke dag weer uit. Op de straat, de NCP, overal. De mensen zijn hier ontzettend vriendelijk en er is geen plek waar er geen mensen zijn! Op straat lopen ze overal, staan ze met hun palets hun fruit te verkopen, spelen, chillen of werken ze..  Zelfs lopen de mensen op wegen wat voor ons een snelweg is. Achja, en zelfs de koeien komen soms even een bezoekje brengen … 
Dus welkom in Africa.

Lees meer: Judith van Loon: 6-Op naar Mozambique :)

Judith van Loon: 8-Wat een indrukken....

  • Hits: 1783

Maandag begonnen op de NCP in Lombamba begonnen. Wat een vermoeiend begin, maar na vandaag kan ik zeggen dat het beter gaat. Op maandag hebben we kennis gemaakt met de kinderen en de docenten. Het is ruimte waar ongeveer 60 kinderen op plastic stoeltjes zitten, zonder tafels (die staan in de hoek op elkaar gestapeld) Er is wel een krijtbord maar de 1e dag zonder krijt. De kinderen waren allemaal liedjes aan het zingen en als de docent tegen de kinderen zei “sit down”, zeiden de kinderen “ i am sitting down” or “stand up” en de kids zeiden “ i am standing up” . Het zag er leuk uit en de kinderen luisteren goed.

Lees meer: Judith van Loon: 8-Wat een indrukken....

Judith van Loon: 5-Krugerpark, lovely!

  • Hits: 1817

10 maart, happy birthday to Anita!!
Dinsdag vertrokken we tegen 9 uur naar het Krugerpark, wat een rit! De trailer die achter de bus hing, kreeg een klapband. We zijn er echt wel een uur mee bezig geweest om hiervoor spullen te vinden, maar konden het niet vinden. Oja, en ik was ook nog mijn slaapzak vergeten, stupid! Maar er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken, damnn! In de bus was het veel te warm, dus Bob heeft ons afgezet bij een shoppingcentrum, waar we ons nog geen 20 minuten konden vermaken, terwijl we nog zeker wel een uur hebben moeten wachten.

Lees meer: Judith van Loon: 5-Krugerpark, lovely!

Judith van Loon: 4-Toch wel..

  • Hits: 1782

I'am now very good Englisch speaking. The hole day i am listening to people to speak wich each other and to me. Nou het luisteren gaat me redelijk af.. haha denk dat ik zo'n 60% versta... Maar het terug praten vind ik nog lastiger! Wel even wennen dus! Maar dat is alles..

De vlucht ging verder goed. In dubai even bij de verkeerde gate gestaan met de andere 3 nl meiden, maar we kwamen er gelukkig nog optijd achter! Btw, erg mooi uitzicht vanaf de lucht in de nacht op Dubai!
Waar ik nog niet aan had gedacht op mijn eigen vliegticket, was dat er natuurlijk tijdverschil zit tussen dubai en nl, En op de vliegticket stonden gewoon de nl tijden.

Lees meer: Judith van Loon: 4-Toch wel..

Judith van Loon: 3-Wat ga ik 3 maanden doen?

  • Hits: 1655

Nog 7 dagen en dan is het zover... Dan moet ik afscheid nemen van lieve vrienden en familie en ga ik naar het mooie Zuid Afrika! Maar ach, die 3 maanden zullen voorbij schieten!
Ben hier al druk bezig met de voorbereidingen en heb al een hoop tips en tops gekregen. Sommige verhalen had ik liever niet willen horen, Wieke! Haha nee hoor, grapje! Hartstikke tof! Ik laat het allemaal op me afkomen. In ieder geval van de week een backpacker gekregen en nog de nodige dingen besteld die er allemaal nog bij komen kijken. Het zijn van die kleine dingen, die je snel vergeet. Maar fijn dat er een hoop mensen met me meedenken en me helpen.

Lees meer: Judith van Loon: 3-Wat ga ik 3 maanden doen?

Judith van Loon: 2-Voorbereidingen

  • Hits: 1766

Alvast mijn eerste verslagje om te wennen aan het idee!
Stiekem begin ik al kriebels te krijgen om naar Zuid-Afrika te gaan. 
3 maanden van huis en 3 maanden iedereen missen.
Maar ik kijk er ook wel heel erg naar uit! 3 maanden in een heel andere leefomgeving en cultuur. Ik zal het allemaal zien! 

Gister was ik even wezen rondkijken voor een klamboe.. Jeetje, haha kreeg nog meer kriebels. En niet de kriebels van JA! Eerder die van NEEE! Dat de muggen gewoon op je klamboe kunnen gaan wachten totdat je er tegenaan ligt en je alsnog kunnen prikken. Of als je dan 's nachts naar het toilet moet, dat je er dan uit moet.

Lees meer: Judith van Loon: 2-Voorbereidingen

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!