Heden

Wandelpad “Rietmoeras”

  • Hits: 1759

 

Overstapje aan de Aerdtseweg bij Herwen naast de brugRijnwaarden heeft er een wandelpad bij. Deze zomer is het wandelpad door het natuurgebied van Stichting Twickel nabij de Kleine Gelderse Waard geopend. Het is een struinpad over de zomerkade van de Oude Rijn.

De route loopt van de Aerdtseweg (bij de brug over de Oude Rijn tussen Herwen en Babberich, te bereiken vanaf het TOP Huis Aerdt) door het natuurgebied van Twickel naar het trekpontje over de Oude Rijn in Aerdt. Het wandelpad sluit hier aan op de bekende Gangen-door-Rijnstrangenroute die door Vereniging Streekbeheer Rijnstromen beheerd wordt. Vanaf het aansluitpunt kan met het trekpontje overgestoken worden naar Aerdt of kan richting Zevenaar gewandeld worden.

Met overstapjes is het gebied toegankelijk gemaakt en de route is met pijlen aangegeven. Op de informatieborden wordt over het rietmoeras verteld en worden verhalen uit het verleden en van de cultuurhistorie van het gebied vermeld. Honden zijn niet toegestaan in het gebied, vanwege verstoring door honden van de kwetsbare natuur, moerasvogels en de runderen die in het zomerseizoen in het gebied grazen.
Stichting Landschap Rijnwaarden heeft in samenwerking met Stichting Twickel en gemeente Rijnwaarden dit wandelpad aangelegd. Hierdoor is weer een stukje prachtige en unieke natuur in het Rijnstrangengebied toegankelijk geworden voor wandelaars. Het wandelpad is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.
Het rietmoeras is onderdeel van het Rijnstrangengebied. De Oude Rijn vormt samen met dit rietmoeras en enkele kleinere oude Rijnlopen de zogenaamde "Rijnstrangen". De rietmoerassen in en langs de oude strangen zijn belangrijk voor vele moerasvogels. Het gebied maakt deel uit van de Gelderse Poort.

Klik hier om naar de website van Stichting Landschap Rijnwaarden te gaan!

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!