Heden

Wandelpad “Rietmoeras”

  • Hits: 1685

 

Overstapje aan de Aerdtseweg bij Herwen naast de brugRijnwaarden heeft er een wandelpad bij. Deze zomer is het wandelpad door het natuurgebied van Stichting Twickel nabij de Kleine Gelderse Waard geopend. Het is een struinpad over de zomerkade van de Oude Rijn.

De route loopt van de Aerdtseweg (bij de brug over de Oude Rijn tussen Herwen en Babberich, te bereiken vanaf het TOP Huis Aerdt) door het natuurgebied van Twickel naar het trekpontje over de Oude Rijn in Aerdt. Het wandelpad sluit hier aan op de bekende Gangen-door-Rijnstrangenroute die door Vereniging Streekbeheer Rijnstromen beheerd wordt. Vanaf het aansluitpunt kan met het trekpontje overgestoken worden naar Aerdt of kan richting Zevenaar gewandeld worden.

Met overstapjes is het gebied toegankelijk gemaakt en de route is met pijlen aangegeven. Op de informatieborden wordt over het rietmoeras verteld en worden verhalen uit het verleden en van de cultuurhistorie van het gebied vermeld. Honden zijn niet toegestaan in het gebied, vanwege verstoring door honden van de kwetsbare natuur, moerasvogels en de runderen die in het zomerseizoen in het gebied grazen.
Stichting Landschap Rijnwaarden heeft in samenwerking met Stichting Twickel en gemeente Rijnwaarden dit wandelpad aangelegd. Hierdoor is weer een stukje prachtige en unieke natuur in het Rijnstrangengebied toegankelijk geworden voor wandelaars. Het wandelpad is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.
Het rietmoeras is onderdeel van het Rijnstrangengebied. De Oude Rijn vormt samen met dit rietmoeras en enkele kleinere oude Rijnlopen de zogenaamde "Rijnstrangen". De rietmoerassen in en langs de oude strangen zijn belangrijk voor vele moerasvogels. Het gebied maakt deel uit van de Gelderse Poort.

Klik hier om naar de website van Stichting Landschap Rijnwaarden te gaan!

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!