Activiteiten & Evenementen

Een Welkomhuis in Pannerden

  • Hits: 535

Het Netwerk Chronisch Zieken wil een huiskamerproject starten op het Gelders Eiland voor mensen met een grote afstand tot de samenleving. Het gaat om inwoners die geen betaald werk hebben en weinig contact hebben met anderen. Toch denken we dat de meesten wel een zinvolle dagbesteding willen vinden. Maar ze kunnen dat niet alleen, ze hebben een steuntje in de rug nodig om uit te zoeken wat bij hen past om weer actief te worden.

Wij noemen ons project: Welkomhuis. Van de gemeente hebben we subsidie gekregen om dit project uit te voeren. Dorpshuis De Cirkel in Pannerden is een prima locatie om ons te vestigen. We zouden de huidige ruimte van De Piramide kunnen huren voor 3 dagen per week.
Het is een uniek project voor de regio. We bouwen het stap voor stap op. Twee beroepskrachten zullen de bezoekers begeleiden bij hun zoektocht naar zinvolle activiteiten waardoor ze weer mee kunnen doen.
Er is nog een andere reden dat we voor Pannerden gekozen hebben: de mensen in Pannerden staan bekend om hun sociale gezicht. We horen graag van jullie wie we bij het Welkomhuis zouden kunnen betrekken en waar de bezoekers in het dorp aan de slag zouden kunnen met vrijwilligerswerk. Naast taken in het dorpshuis zoeken we klusjes die de mensen kunnen doen. Bijvoorbeeld: meehelpen op de kinderboerderij, schoonhouden van speelplaatsjes, boodschappen bezorgen, etc.

Denken jullie mee om van het Welkomhuis een succes te maken?

Er zal op 14 september een informatie-avond gehouden worden in Café De Dijk en deze begint om 20.00 uur. Daar zal projectleider Jennifer van Leur meer vertellen en kunt u vragen stellen.
We zouden graag in de loop van het najaar starten.

Kom dus naar Café De Dijk in de Kerkstraat te Pannerden, laat u informeren en praat mee!

Tonnie Gevers
Voorzitter Stichting Netwerk Chronisch Zieken Zevenaar
E-mail: acgevers@hetnet.nl

stichting chronisch zieken zevenaar

Tagged under Sociaal

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!