Activiteiten & Evenementen

Een Welkomhuis in Pannerden

  • Hits: 607

Het Netwerk Chronisch Zieken wil een huiskamerproject starten op het Gelders Eiland voor mensen met een grote afstand tot de samenleving. Het gaat om inwoners die geen betaald werk hebben en weinig contact hebben met anderen. Toch denken we dat de meesten wel een zinvolle dagbesteding willen vinden. Maar ze kunnen dat niet alleen, ze hebben een steuntje in de rug nodig om uit te zoeken wat bij hen past om weer actief te worden.

Wij noemen ons project: Welkomhuis. Van de gemeente hebben we subsidie gekregen om dit project uit te voeren. Dorpshuis De Cirkel in Pannerden is een prima locatie om ons te vestigen. We zouden de huidige ruimte van De Piramide kunnen huren voor 3 dagen per week.
Het is een uniek project voor de regio. We bouwen het stap voor stap op. Twee beroepskrachten zullen de bezoekers begeleiden bij hun zoektocht naar zinvolle activiteiten waardoor ze weer mee kunnen doen.
Er is nog een andere reden dat we voor Pannerden gekozen hebben: de mensen in Pannerden staan bekend om hun sociale gezicht. We horen graag van jullie wie we bij het Welkomhuis zouden kunnen betrekken en waar de bezoekers in het dorp aan de slag zouden kunnen met vrijwilligerswerk. Naast taken in het dorpshuis zoeken we klusjes die de mensen kunnen doen. Bijvoorbeeld: meehelpen op de kinderboerderij, schoonhouden van speelplaatsjes, boodschappen bezorgen, etc.

Denken jullie mee om van het Welkomhuis een succes te maken?

Er zal op 14 september een informatie-avond gehouden worden in Café De Dijk en deze begint om 20.00 uur. Daar zal projectleider Jennifer van Leur meer vertellen en kunt u vragen stellen.
We zouden graag in de loop van het najaar starten.

Kom dus naar Café De Dijk in de Kerkstraat te Pannerden, laat u informeren en praat mee!

Tonnie Gevers
Voorzitter Stichting Netwerk Chronisch Zieken Zevenaar
E-mail: acgevers@hetnet.nl

stichting chronisch zieken zevenaar

Tagged under Sociaal

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!