Activiteiten & Evenementen

De 21 bochtentocht: interview met Rozemiek van Elk

  • Hits: 862

rozemiek van elkIn navolging op het eerdere interview met Rozemiek van Elk over haar deelname aan de Alpe d’Huzes op 6 juni 2019 wederom een interview. Ditmaal gaat het over de 21 bochtentocht die zij gaat organiseren op 10 Maart in Pannerden.

Waarvoor staat de 21 bochtentocht?

De 21 bochtentocht is een laagdrempelige wandeltocht, voor jong en oud, door Pannerden van slechts 2,1 km. Dat komt neer op +/- 2800 stappen, stappen die we met z’n allen kunnen zetten om dichterbij een kankervrije wereld te komen ! De tocht slingert door het dorp Pannerden en net zoals bij de beklimming van de Alpe d’Huez, voert hij je langs 21 bochten.

Waarom deze wandeltocht?

Op donderdag 6 juni loop ik dus samen met team Duiven de Alpe d’Huzes.
Doel van de Alpe d’Huzes is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. D.m.v. diverse activiteiten en sponsoring hoop ik een zo groot mogelijk bedrag op te halen als mijn bijdrage aan Alpe d’Huzes 2019.
Eén van die activiteiten is deze 21 bochtentocht.

Wanneer is de 21 bochtentocht?

Op zondag 10 maart 2019 organiseren we deze wandeltocht. 10 Maart was de verjaardag van mijn lieve man Mart, mede ter herinnering aan hem hebben we deze dag gekozen voor deze tocht.
Inschrijven en starten kan vanaf 13.00 uur tot 15.00 uur bij café de Dijk in Pannerden. Deelname aan de tocht kost € 2,10, hierbij ontvangt men dan een stempelkaart en de eerste 600 deelnemers krijgen bij inlevering van een volledige stempelkaart een klein aandenken aan deze tocht. Rond 16.00 uur zullen de laatste wandelaars over de finish komen. Tevens verwachten we iedereen die tijdens de tocht langs de route staat en op welke manier dan ook geld inzamelt rond die tijd bij de finish. Omstreeks 17.00 uur zullen we dan het bedrag bekend maken wat deze dag heeft opgeleverd voor KWF.

21 bochtentocht

Wat is er dan allemaal te doen tijdens deze tocht?

Het idee is dat er verspreid over het parcours bij diverse bochten wat te doen is. De organisatie zorgt ervoor dat er bij start/finish wat te doen is en daarbij wordt de inwendige mens zeker niet vergeten.
In bocht 7 zal een lichtjesmonument staan. Tijdens de Tour de France staat bocht 7 van Alpe d’Huez bekend als de Nederlandse bocht, als verwijzing naar die bocht zal er tijdens onze wandeltocht in bocht 7 de mogelijkheid zijn om een kaarsje aan te steken voor familie, vrienden of bekenden die met kanker te maken hebben of hebben gehad.

  • De rest van de bochten willen we graag ter adoptie aanbieden, daarmee onderstrepen we dat elke bocht onderdeel is van het grote geheel en zijn eigen bijdrage heeft. Een bocht adopteren kan op de volgende wijze;

  • Adoptie door bedrijven of instellingen. Men adopteert een bocht voor een bepaald bedrag en tijdens de tocht mag men d.m.v. bord of vlag zichzelf promoten.

  • Adoptie door vriendengroepen/families/buurt. Bij bepaalde bochten zouden we graag wat activiteiten willen voor deelnemers en publiek. Deze activiteiten zullen ook weer bijdragen aan de totaalbedrag van deze dag. Als groep adopteer je dus een bocht en samen ga je d.m.v. eigen acties proberen ook zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Mensen die geïnteresseerd zijn in adoptie van een bocht of voor vragen over deze tocht kan men terecht op 21bochtentochtpannerden@gmail.com

Rozemiek, wederom bedankt voor dit interview en ontzettend veel succes met de organisatie van deze leuke wandeltocht. Laten we hopen dat heel Pannerden 10 Maart uitloopt om zelf deel te nemen, om deelnemers aan te moedigen of om van de sfeer te proeven.

poster 21 bochten

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!