Activiteiten & Evenementen

Bogenfeest 13e editie

  • Hits: 2343

bogenfeest

Het bogenfeest, sinds enkele jaren een begrip in Pannerden en onderdeel van de vele tradities van schuttersgilde Claudius Civilis. De "geboorte" van het bogenfeest was in 2000.

Op het moment dat de Gezocksels en de Bijdehandjes klaar waren met de bouw van hun boog waren de Lieverdjes nog in de stromende regen bezig. Intussen hadden de andere 2 vriendengroepen hun intrek genomen in de grote veewagen van de familie Meurs, overdekt met voldoende zeil en zelfs voorzien van een hete lucht kanon!
Intussen vloeide het bier rijkelijk en werden er zelfs hapjes gebracht. De sfeer was geweldig en al direct werd besloten om dit elk jaar te gaan doen.

Nadat de Bijdehandjes de organisatie een paar keer voor haar rekening had genomen en er steeds meer bogen werden gebouwd werd besloten om het op toerbeurt te gaan organiseren.
In 2003 waren het de Snikkels die dit voor het eerst overnamen en na diverse locaties te hebben bezocht zal het bogenfeest dit jaar worden georganiseerd door de Gorgies, ergens in de Schoolstraat.

Zaterdagmiddag 6 Oktober beloofd dus weer een oergezellig begin van de Pannerdense Kermis te worden, voor Bogenbouwers en andere feestvierders.

Namens alle Bogenbouwers alvast een prettige kermis toegewenst!

Jaar

Vriendenploeg

Locatie

2000

de Bijdehandjes/de Gezocksels

Dorpsplein/Pastorie

2001

de Bijdehandjes

Dorpsplein/Pastorie

2002

de Bijdehandjes

Dorpsplein/Pastorie

2003

De snikkels

Pannerd /Schoolstraat

2004

de Deugnieten

Hoogeweg/Zandweg

2005

de Bijdehandjes

Dorpsplein/Pastorie

2006

Korte Ni-jkes?

Korte Nieuwstraat

2007

de Gorgies

Schoolplein/Schoolstraat

2008

de Knappe Kupkes

Hoogeweg/Rijnstraat

2009

de Bijdehandjes/de Uutlanders

Dorpsplein/Pastorie

2010

de Snikkels

Pannerd /Schoolstraat

2011

de Deugnieten

Hoogeweg/Wilgenstraat

2012

de Gorgies

Schoolstraat

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!