Activiteiten & Evenementen

Carbid knallen!

  • Hits: 2097
Karbit Schieten Wiebo v Lier 011
Oudjaar knallen 2012 001
Oudjaar knallen 2012 012
Oudjaar knallen 2012 014
Oudjaar knallen 2012 015
Oudjaar knallen 2012 040
Oudjaar knallen 2012 045
Oudjaar knallen 2012 046
1/8 
start stop bwd fwd

Het altijd zo rustige Pannerden word tijdens de jaarwisseling niet opgeschrikt door vreemd lawaai of vreemd voorkomende verschijnselen maar wel door knallen van uitvinders.

Er zijn al enkele jaren groepen die het oudjaar willen verlaten door hun laatste energie die over is te verschieten met carbid.

Deze twee groepen zijn "De Buitenploeg Bergse Hoofd" voor het 2e jaar, en de al 5 jaar bestaande jongerenploeg "De Uitvinders Club", 5 jaar geleden gestart met een verfbus. Dat leverde vaak verbrande vingers op. Toen enkelen op de technische school leerden hoe je om moet gaan met het vervaardigen van een ontsteking, hadden zij in 2011 een knalapparaat ontwikkeld dat werkelijk kanonslagen produceert. De ontsteking werd vernuftig bedacht en gemonteerd, waarbij aan een lang koord dient om een de slagpin te activeren. Door aan het koord te trekken slaat deze slagpin op de ontsteking waar bij een elektrische vonk een explosie produceert.

De vriendenploeg "Bergse Hoofd" (fam Bleumink Bekker)werken nog primitief. Wellicht komen zij in 2013 ook met iets nieuws tijdens de wisseling van dat oude jaar. De knallen zijn er in ieder geval niet minder hard om. Ook heb je een voordeel en een nadeel. Het voordeel- je moet telkens de bal ophalen, daar blijf je fit en lenig bij. Het nadeel- je moet vroeg stoppen want als het donker wordt is het moeilijk om de bal terug te vinden die telkens zo'n 100 meter wegschiet. Ook de traditie is bij deze groep nog springlevend. Dit is namelijk de oliebollen en appelflappen van oma's recept! Deze worden die middag gezamenlijk met Oma en aangetrouwde kinderen deze middag gebakken.

Deze beide actieve Knalgroepen van Pannerden wensen een ieder een geweldig en gezond 2013 toe.

(Aangeleverd door Frans Willemsen)

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!