Activiteiten & Evenementen

Jeugdviswedstrijd HSV de Rietvoorn

  • Hits: 2076

Op 17 augustus was de afsluiting van de uit haar jas gegroeide jeugdviswedstrijd. Kijken we terug in het verleden dan kunnen we spreken van een verdubbeling van het aantal deelnemers. Voor deze laatste wedstrijd waren 25 visstekken uitgezet maar ruim voor aanvang werd de wedstrijdleiding overrrompeld met maar liefst 45 deelnemers. Met wat passen en meten werd voor iedereen een visplekje bezorgd. Ook de vaders, moeders, opa's en oma's waren in grote getalen aanwezig. Het leek wel een complete volksverhuizing.

Om half zeven werd het startschot gegeven door de wedstrijdleiding Willie Groenen. Er hing een spannende sfeer rondom de wedstrijdvijver. Deze avond waren er een aantal eervolle titels te behalen voor de deelnemers.

Er waren twee leeftijdscategorieën van 5 t/m 9 jaar en 10 t/m 15 jaar. In iedere categorie zijn er bekers voor de nummers 1, 2 en 3. Daarnaast is er ook nog een beker voor degene die over de afgelopen vier wedstrijden de grootste vis heeft gevangen.

In de klasse 10 t/m 15 jaar moest  de dobbelsteen de beslissing brengen tussen Jordy Meijer uit Lobith en Maarten Bekker uit Pannerden voor het vangen van de grootste vis. Zij hadden beiden een brasem gevangen van maar liefst 52 centimeter. Maarten won deze strijd met het gooien van een zes.

Jordy speelde echter op twee fronten mee en won de wedstrijd met de meest gevangen vis. In totaal ving hij 33 vissen waarvan hij tijdens de laatste wedstrijd er 21 wist aan te haken. Tweede werd Luuk Dukkerhof uit Herwen gevolgd door Lieke Wensink uit Babberich op een eervolle derde plaats.

In de leeftijdsklasse van 5 t/m 9 jaar voerde Dirk Schmitz uit Pannerden (zie foto boven) uiteindelijk de lijst aan met 8 gevangen vissen. Leonie Bekker uit Arnhem liet merken dat vissen haar niet geheel onbekend is met 7 gevangen vissen op een tweede plaats. Jordy Mosselman uit Arnhem werd derde. Jordy behaalde ook de beker voor de grootste vis namelijk een karper van 46 centimeter.

Het bestuur dankt alle ouders voor de geweldige sfeer die er tijdens deze jeugdviswestrijden heeft geheerst. De verdere uitslagen zijn te vinden op de website van de visvereniging, http://www.hsvderietvoornpannerden.nl/

Bron: Frans Willemsen

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!