Activiteiten & Evenementen

Herdenkingsdienst 4 mei 2011

  • Hits: 1787

Ook in Pannerden hebben we op 4 mei de jaarlijkse dodenherdenking gehouden.  Mede dankzij de medewerking van Harmonie Wilhelmina en Schuttersgilde Claudius Civilis een waardig gebeuren waarbij we  de slachtoffers van de tweede wereldoorlog hebben herdacht, maar ook alle slachtoffers  die na de tweede wereldoorlog zijn gevallen en nog steeds vallen door oorlogsgeweld en onderdrukking. We herdenken die avond met name  onze dorpsgenoten, die gestorven zijn ten gevolge van het oorlogsgeweld tussen 1940 en 1945:

W. Hubbers
J. Kamps
A. Jansen
E. Rutten
Th. Lubbers
J. Groenen
A.  Benning
L. Jeurissen
J. Jeurissen
St. van Poorten
F. Grunenberg
Tha. Wezendonk

Dsc_0407
Dsc_0409
Dsc_0417
Dsc_0420
Dsc_0423
1/5 
start stop bwd fwd

“Vrijheid op straat”, het jaarthema 2011. Dat vrijheid  niet zomaar op straat ligt, weten alle mensen, die in Nederland de tweede oorlog hebben meegemaakt of de verhalen van ouders en familieleden hebben gehoord. Er was een avondklok. Dit betekende dat mensen na 8 uur ’s avonds zich niet meer zonder gevaar voor eigen leven zomaar op straat konden begeven. Volwassen mannen konden opgepakt worden en te werk gesteld in Duitsland. Wilden zij dit niet dan moesten zij onderduiken. Zo was het ook voor bepaalde bevolkingsgroepen niet mogelijk zich vrij op straat te begeven. Vrijheid op straat was er niet tijdens de oorlog.
Nu staan we er vaak niet bij stil hoe kostbaar “Vrijheid op straat” is. Na ruim 60 jaar vrijheid zelfs bijna een vanzelfsprekendheid, zeker als we naar het nieuws kijken en de beelden van Syrië, Libië en Egypte zien.

Meer dan 100 mensen bezochten de herdenkingsdienst . Het is goed te zien dat er jaarlijks steeds meer mensen zijn, die het belangrijk vinden om een moment stil te staan bij het leed van oorlogsgeweld en onderdrukking.
Herdenking is van belang om niet te vergeten hoe kostbaar Vrijheid is.

De werkgroep 4 mei

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!