Activiteiten & Evenementen

Herdenkingsdienst 4 mei 2011

  • Hits: 1749

Ook in Pannerden hebben we op 4 mei de jaarlijkse dodenherdenking gehouden.  Mede dankzij de medewerking van Harmonie Wilhelmina en Schuttersgilde Claudius Civilis een waardig gebeuren waarbij we  de slachtoffers van de tweede wereldoorlog hebben herdacht, maar ook alle slachtoffers  die na de tweede wereldoorlog zijn gevallen en nog steeds vallen door oorlogsgeweld en onderdrukking. We herdenken die avond met name  onze dorpsgenoten, die gestorven zijn ten gevolge van het oorlogsgeweld tussen 1940 en 1945:

W. Hubbers
J. Kamps
A. Jansen
E. Rutten
Th. Lubbers
J. Groenen
A.  Benning
L. Jeurissen
J. Jeurissen
St. van Poorten
F. Grunenberg
Tha. Wezendonk

Dsc_0407
Dsc_0409
Dsc_0417
Dsc_0420
Dsc_0423
1/5 
start stop bwd fwd

“Vrijheid op straat”, het jaarthema 2011. Dat vrijheid  niet zomaar op straat ligt, weten alle mensen, die in Nederland de tweede oorlog hebben meegemaakt of de verhalen van ouders en familieleden hebben gehoord. Er was een avondklok. Dit betekende dat mensen na 8 uur ’s avonds zich niet meer zonder gevaar voor eigen leven zomaar op straat konden begeven. Volwassen mannen konden opgepakt worden en te werk gesteld in Duitsland. Wilden zij dit niet dan moesten zij onderduiken. Zo was het ook voor bepaalde bevolkingsgroepen niet mogelijk zich vrij op straat te begeven. Vrijheid op straat was er niet tijdens de oorlog.
Nu staan we er vaak niet bij stil hoe kostbaar “Vrijheid op straat” is. Na ruim 60 jaar vrijheid zelfs bijna een vanzelfsprekendheid, zeker als we naar het nieuws kijken en de beelden van Syrië, Libië en Egypte zien.

Meer dan 100 mensen bezochten de herdenkingsdienst . Het is goed te zien dat er jaarlijks steeds meer mensen zijn, die het belangrijk vinden om een moment stil te staan bij het leed van oorlogsgeweld en onderdrukking.
Herdenking is van belang om niet te vergeten hoe kostbaar Vrijheid is.

De werkgroep 4 mei

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!