Activiteiten & Evenementen

Leuk en leerzaam Safari avontuur voor kids

  • Hits: 1093

Ga net als Freek uit Villa Achterwerk nu zelf op Safari en ontdek dat er ook dicht bij huis veel te beleven valt!

Want op zondag 26 oktober organiseert de Stichting Recreatie & Toerisme Rijnwaarden een fantastisch leuke én leerzame ’Safaritocht’ voor kinderen tussen (ongeveer) 8 en 12 jaar. De kleine onderzoekers vertrekken om 10:00 uur vanaf het Gildehuis, Dorpsdijk 16 in Lobith, onder leiding van ervaren IVN natuurgidsen naar onze eigen jungle, de Geuzenwaard in Lobith. Hier gaan ze op zoek naar de vele ’wilde’ beestjes die hier hun huisje hebben. Om ongeveer 12:00 uur keren de kleine safarigangers weer terug naar de bewoonde wereld.

De Geuzenwaard is een fantastisch mooi en wild stukje Nederland. Omdat de natuur hier lekker z’n gang kan gaan is het een echte wildernis en waan je je hier en daar echt in de jungle. En ook hier vind je heel veel verschillende grote en kleine beesten. Prachtige wilde runderen, bevers (let maar eens goed op de sporen bij omgevallen bomen), vele verschillende soorten vogels maar ook ontzettend veel kleine kruipende, vliegende en zwemmende insecten. Dus trek je rubberen laarzen en kleding die een beetje vies mag worden maar aan en ga mee op safari tocht in deze jungle.

  

safari2   safari3

De kosten voor deelname aan dit Safari avontuur bedragen € 2,50 per kind, bij voorkeur gepast te betalen.In verband met de organisatie van dit evenement is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan toten met vrijdag 17 oktober via de website www.gelderseiland.nl of bij het Toeristisch Informatiecentrum in Tolkamer tel.0316-769024.

Kijk voor meer informatie over deze Safaritocht of andere activiteiten op ‘t Gelders Eiland op onze website www.gelderseiland.nl

safari1

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!