Activiteiten & Evenementen

Terugblik muzikale avond

  • Hits: 973

Afgelopen zaterdag werd een muzikale avond gehouden in het schuttersgebouw van Pannerden. Acte de présence gaven Vals Plat, koor Pur Sang en dweilorkest Ien Orde. De voorverkoop was amper begonnen of de zaal was al uitverkocht. Uiteindelijk kon met aanpassing van de inrichting toch nog een aantal bezoekersplaatsen worden toegevoegd. Al ruim voor aanvang waren de meeste plaatsen bezet en was het zoeken naar de vrije plaatsen.


Dweilorkest Ien Orde trapte de voorstelling af met vrolijke en luchtige muziek. Ook tiroler klanken vulden de zaal en werd er spontaan meegeklapt. Later op de avond vulden zijn met hun klanken de pauze en zorgden zij voor de muzikale afsluiting van de avond. Ien Orde is een nieuw dweilorkest in Pannerden samengesteld uit jongeren met een muzikale achtergrond van harmonie Wilhelmina uit Pannerden. Zeker een aanwinst voor Pannerden en we zullen nog zeker vaker van ze horen.

Voor de pauze werd de muzikale avond gevuld door Pur Sang. Het koor wordt al weer enige tijd geleid door dirigent Geert Kamps en is de laatste jaren gegroeid in samenzang en repertoire. Een diversiteit aan bekende en minder bekende liederen werd op de bezoekers los gelaten. Zelfs een a capella nummer werd ten gehore gebracht. Na het laatste nummer werden zij bedankt voor hun uitstekende uitvoering met een warm en stevig applaus van het publiek.

Na de pauze werd de avond gevuld door het in de regio bekende Paanderse gezelschap Vals Plat bestaande uit Mart Jansen, Ton van Lier, Jac Roos, Jan Leenders, Jan Willemsen, Wim Grob en Harry IJsveld. Deze heren traden 25 jaar op en werden bekend door hun combinatie van liederen gezongen in het Paanders dialect en de daar bijbehorende verkleedpartijen. Nostalgische nummers werden afgewisseld door liederen met een komische noot. Maar ook een serieus moment ontbrak niet toen zij met een lied stil stonden bij de grote drijfveer achter hun laatste CD, de inmiddels overleden Bertus Reijmer.

De gehele avond werd weer op uitstekende wijze aan elkaar gepraat door André Bodde.

De afsluiting werd gezamenlijk gebracht met het nummer Ons Plat en werden Vals Plat, Pur Sang en Ien Orde door het publiek bedankt met een staande ovatie.

Hieronder een aantal foto's van de muzikale avond.

 20151128 190932

 20151128 201455

20151128 202050

20151128 205632

20151128 211237

20151128 225839

20151128 230441

20151128 232928

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!