Activiteiten & Evenementen

Succesvolle kerstmarkt Pannerden

  • Hits: 1238

Afgelopen zondag was weer de jaarlijkse kerstmarkt in Pannerden. De organisatie was in handen van Coop Pannerden, The-ma Party Productions en slagerij Reijmer. Dit jaar in samenwerking met en hulp van schutterij Claudius Civilus. Daardoor ook voor het eerst een indoor kerstmarkt in het schuttersgebouw. Al direct vanaf de opening om 13.00 uur liep het storm. Niet letterlijk natuurlijk maar het gebouw was meteen gevuld met bezoekers die verrassend rondkeken. De organisatie was er in geslaagd om bijna 30 stands te bemannen met lokale ondernemers maar ook standhouders van buiten Pannerden. De zintuigen van de mens werden uitvoerig geprikkeld op de markt. Bezoekers keken de ogen uit, roken de geur van lekker eten en de dennennaalden van de diverse kerststukken en kerstbomen maar er was vooral ook veel lekkers te proeven. Naast de kerstartikelen die volop te koop waren, lieten diverse lokale ondernemers zien waar zij zich proffessioneel mee bezig hielden van kinderdagopvang, massage tot en met begeleiding van kinderen met lees-, spelling- en schrijfproblemen. De Dorpsraad was aanwezig om zich te presenteren en om mensen te enqueteren.

Ook standhouders met lokale producten presenteerden hun artikelen. Kortom voor iedereen wat wils. Terwijl de ouders zich vermaakten op de markt schaatsten de kinderen volop op de schaatsbaan. Als ware Rintje Ritsma of Joan Haanappel vertoonden zij hun kunsten aan hun ouders. In het begin vaak schoorvoetend nog aan de hand maar al snel was de helpende hand niet meer nodig en schaatsten zij er lustig op los. Buiten konden kinderen en ouders ook nog een rit door het dorp maken met de Kerstman en zijn paardentram.

Bezoekers reageerden enthousisast en zo werd het niet alleen een succesvolle maar vooral ook een sfeervolle en gezellige kerstmarkt.

Hieronder een samenvatting met diverse foto's.

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!