Activiteiten & Evenementen

Kringconcours Schuttersgilde Claudius Civilis en ‘t Scathe: 1

  • Hits: 902

RODE DRAAD “De Nachtwacht”.
Wekenlang is basisschool ’t Scathe in Pannerden betrokken geweest bij de voorbereidingen van het Kringconcours van Schutterij Claudius Civilis.
Alle leerlingen van ’t Scathe hebben een actieve rol gespeeld met als einddoel meedoen met een eigen schutterij tijdens het kringconcours georganiseerd door het schuttersgilde Claudius Civilis op zondag 26 juni te Pannerden.
Al in januari 2016 hebben leden van de schutterij contact gehad met de school met de vraag of ’t Scathe hieraan mee wil doen. Hierop werd door het team enthousiast gereageerd en een werkgroep gevormd.

Omdat dit schooljaar beeldende kunst in het cultureel educatief programma stond gepland was de link snel gelegd. Werken aan een eigentijdse Nachtwacht. Beeldend kunstenaar Vincent Boelaarts werd benaderd en zo werd het project “de Schutterij” geboren.

Na de meivakantie is het project daadwerkelijk gestart. Alle leerlingen hebben o.b.v. Vincent Boelaarts, meegewerkt aan het schilderij ‘De Nachtwacht”.

Het kunstwerk ”De Nachtwacht” is op maandag 6 juni door burgemeester Ella Schadd-de Boer, samen met Vincent Boelaarts onthuld. Hierbij waren natuurlijk ook alle leerlingen, het team van ’t Scathe en leden van schuttersgilde Claudius Civilis aanwezig.
Het kunstwerk hangt prominent in de hal van ’t Scathe, maar zal speciaal voor het kringconcours een plaats krijgen in het schuttersgebouw van Claudius Civilis. Hhier is het door alle bezoekers van het evenement te bewonderen, daarna keert ‘de Nachtwacht’ weer terug naar ’t Scathe.

Tekst en foto's: Frans Willemsen

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!