In het zonnetje

Bewoners Heukelumshof houden niet van geraniums

  • Hits: 1204

“Achter de geraniums zitten” oftewel een inactief leven leiden, zoals Van Dale het omschrijft. Het overkomt veel ouderen, maar het geldt niet voor de bewoners van Liemerije Heukelumshof.
Misschien heb jij ook het beeld dat bewoners in Heukelumshof vanaf het ontbijt tot aan bedtijd in de huiskamer aan tafel zitten? Niets is minder waar.
Bewegen is gezond, voor iedereen en voor ouderen met dementie in het bijzonder. Gedurende de dag fietsen verschillende bewoners op een voor hen aangepaste fiets terwijl de mooie dorpskernen in de Liemers op een beeldscherm aan hun voorbij glijdt. Bij mooi weer fietsen ze samen met familie of een vrijwilliger op een duofiets door de omgeving.

geraniums


De bewoners houden zoveel mogelijk de regie op hun eigen leven. Dit betekent dat ze ook zelf de tafel dekken, de afwas doen of de planten verzorgen. Iedereen kan binnen zijn of haar eigen mogelijkheden een actieve bijdrage leveren aan de dagelijkse activiteiten in en rondom de huiskamer. Zo integreren we beweging in het dagelijks leven. Onlangs hoorde ik een bewoonster tegen haar visite zeggen: “Sinds ik hier woon, tel ik weer mee. Omdat de woonomgeving is aangepast aan ouderen, kan ik weer functioneren zoals vroeger. Alleen het gezin is hier wat groter”, zo grapte ze.


Wekelijks zijn er bewoners aan het gymen, zwemmen of zingen en dansen op muziek. Met regelmaat is er zitvolksdansen. Zomaar wat voorbeelden die aangeven dat bewoners in Heukelumshof geen inactief leven “achter de geraniums leiden”. Voor iedere bewoner streven we naar een goede balans tussen rust en activiteit. Dit doen we in samenspraak met bewoner, familie en mantelzorgers.


Dan zijn er nog de diverse spontane uitstapjes. Zo bezochten we onlangs de boerenmarkt bij de Vakantiespelen Pannerden. En tijdens de zomerse dagen eten de meeste bewoners hun maaltijd lekker buiten op het terras in plaats van aan tafel in de huiskamer.
Het is dan ook vast geen toeval dat de bewoners van Heukelumshof massaal kozen voor petunia’s, in plaats van geraniums, bij het vullen van de bloembakken op het terras.
Fleurige zomergroet, vanuit Heukelumshof

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!