Pannerden Actueel

Verhalenvangers en de Liemerse geschiedenis

  • Hits: 881

rijnwaarden post

Verhalenvangers van de Liemers.

 

Het eerste verhaal over Leven in de Liemers van Hetty Kruijswijk staat online. Haar eerste verhaal is ontstaan na het volgen van de cursus Oral History van de Volksuniversiteit Zevenaar.
Deze cursus werd gehouden in oktober 2016. Tijdens deze cursus Oral History, leerden de cursisten met behulp van deze interviewtechniek om persoonlijke verhalen over het verleden vast te leggen. De verhalen uit de Liemers kunnen worden gebruikt voor projecten van Leven in de Liemers en de Volksuniversiteit Zevenaar.

Na de cursus zijn de cursisten het veld in gegaan om mensen te interviewen. Persoonlijke verhalen over oorlog, geloof, tradities, maar bijvoorbeeld ook het dagelijks leven zijn een belangrijk onderdeel van de Liemerse geschiedenis. Op deze manier dragen de cursisten hun steentje bij om een stuk Liemerse geschiedenis te behouden

Meer informatie over Oral History kunt u lezen in het artikel uit de Rijnwaarden Post (zie afbeelding rechts)

Het eerste verhaal van Hetty dat nu online staat op de website van Leven in de Liemers draagt de titel: "En toen kwam de brug...."
Een verhaal over de veerbaas (Willie Bouwman) van de trekpont tussen Pannerden en Zevenaar

De trekpont is van 1913 tot 1972 in handen geweest van de familie Bouwman.

U kunt dit artikel online lezen op de website van Leven in de Liemers. Klik hiervoor op onderstaande link.

http://levenindeliemers.nl/verhalen/191-en-toen-kwam-de-brug

Haar bedoeling is om nog meer interviews te gaan afnemen met Pannerdense dorpsgenoten.

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!