Pannerden Actueel

Verhalenvangers en de Liemerse geschiedenis

  • Hits: 926

rijnwaarden post

Verhalenvangers van de Liemers.

 

Het eerste verhaal over Leven in de Liemers van Hetty Kruijswijk staat online. Haar eerste verhaal is ontstaan na het volgen van de cursus Oral History van de Volksuniversiteit Zevenaar.
Deze cursus werd gehouden in oktober 2016. Tijdens deze cursus Oral History, leerden de cursisten met behulp van deze interviewtechniek om persoonlijke verhalen over het verleden vast te leggen. De verhalen uit de Liemers kunnen worden gebruikt voor projecten van Leven in de Liemers en de Volksuniversiteit Zevenaar.

Na de cursus zijn de cursisten het veld in gegaan om mensen te interviewen. Persoonlijke verhalen over oorlog, geloof, tradities, maar bijvoorbeeld ook het dagelijks leven zijn een belangrijk onderdeel van de Liemerse geschiedenis. Op deze manier dragen de cursisten hun steentje bij om een stuk Liemerse geschiedenis te behouden

Meer informatie over Oral History kunt u lezen in het artikel uit de Rijnwaarden Post (zie afbeelding rechts)

Het eerste verhaal van Hetty dat nu online staat op de website van Leven in de Liemers draagt de titel: "En toen kwam de brug...."
Een verhaal over de veerbaas (Willie Bouwman) van de trekpont tussen Pannerden en Zevenaar

De trekpont is van 1913 tot 1972 in handen geweest van de familie Bouwman.

U kunt dit artikel online lezen op de website van Leven in de Liemers. Klik hiervoor op onderstaande link.

http://levenindeliemers.nl/verhalen/191-en-toen-kwam-de-brug

Haar bedoeling is om nog meer interviews te gaan afnemen met Pannerdense dorpsgenoten.

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!