Pannerden Actueel

Ooievaars zorgen in 10 jaar tijd voor 22 nakomelingen

  • Hits: 707

17 jaar lang al ooievaars in het weiland van de familie Wezendonk in de Grobbestede waar het nest staat. De eerste jaren wilde het maar niet lukken dat jonge ooievaars in leven bleven. Meerdere malen was het slechte weer funest voor het broedende paartje. Ook verongelukte een ooievaar van een paartje op de Rijndijk. Na verloop van tijd moest ook de behuizing worden vervangen omdat de paal begon te rotten. Door buurtbewoners van De Grobbestede en met ondersteuning van een sponsor werd een compleet nieuw nest gebouwd. Vanaf dat moment, in 2007 en nu 10 jaar na dato, is door vogelkenner Holmer Vonk uit Doesburg het tweeëntwintigste jong dat geringd wordt bij de ooievaars in het weiland van de familie Wezendonk.

Holmer Vonk zegt bijzonder verheugd te zijn met het broedende paar in Pannerden. Volgens een inschatting van Holmer, heeft hij in de afgelopen 10 jaar zo'n 22 jonge ooievaars geringd hier in Pannerden en dat is best wel een unicum. Ik hoop dan ook altijd weer terug te mogen komen als Herman Wezendonk mij telefoneert en zegt "Holmer, het is weer zo ver!".

Tekst en foto's: Frans Willemsen.

ooyevaar pannerden worden geringd. Hier het nest.

De behuizing van de jonge ooievaars, 3 liggen in het nest boven.

ladder tegen ooievaarsnest in pannerden

 De ladder word door buurtbewoners in stelling gebracht, nesthoogte 8 meter.

man klimt in ladder om de jonge ooievaars op te halen

Vogelkenner Holmer Vonk klimt voor het 10e jaar naar boven naar het nest.

de ooievaars worden geringd

Het de tas halen van de jonge ooievaars, 3 in totaal.

kinderen mogen de jonge ooievaars even aaien

Kinderen mogen even aan de verenvacht van de jonge ooievaars voelen.

de jonge ooievaars weer in de tas om naar het nest gebracht te worden

De jonge ooievaars worden na het ringen weer naar hun nest gebracht door Holmer Vonk.

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!