Pannerden Actueel

Weer een Ooievaarsnest bezet

  • Hits: 1310

bergh ooi

Pannerden telt nu drie broedparen aan ooievaars. We zetten ze even op een rijtje:

  • Grobbestede rond het jaar 2000,
  • Deukerdijk rond het jaar 2011,
  • en Berghoofdseweg in het jaar 2013.

Nu ook dus een broedend paar aan de Berghoofdseweg te Pannerden. Dit ooievaarsnest, dat ruim in de vrijheid staat in de Pannerdense Waarden, zal voor vele inwoners de mogelijkheid bieden om het broedsel (hopelijk) binnenkort te mogen aanschouwen. De verwachtingen bij de familie Bouwman zijn dan ook hoog gespannen.

Broedende ooievaars zijn zeer afhankelijk van moeder natuur in deze periode. Want vele slagregens spelen vaak parten waardoor de jonge ooievaars meestal verdrinken in hun nest.
Tijdens de laatste tien jaar heeft een geweldige toename in bezette ooievaarsnesten plaats gevonden. In de gemeente Rijnwaarden zijn nu zes broedende paren aanwezig.
Een ooievaarsnest aan de Deukerdijk bij Bach, van de familie Wezendonk is nog onbezet. Hopelijk komt ook dit nest een keer aan bod.

Frans Willemsen.

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!