Pannerden Actueel

Weer een Ooievaarsnest bezet

  • Hits: 1341

bergh ooi

Pannerden telt nu drie broedparen aan ooievaars. We zetten ze even op een rijtje:

  • Grobbestede rond het jaar 2000,
  • Deukerdijk rond het jaar 2011,
  • en Berghoofdseweg in het jaar 2013.

Nu ook dus een broedend paar aan de Berghoofdseweg te Pannerden. Dit ooievaarsnest, dat ruim in de vrijheid staat in de Pannerdense Waarden, zal voor vele inwoners de mogelijkheid bieden om het broedsel (hopelijk) binnenkort te mogen aanschouwen. De verwachtingen bij de familie Bouwman zijn dan ook hoog gespannen.

Broedende ooievaars zijn zeer afhankelijk van moeder natuur in deze periode. Want vele slagregens spelen vaak parten waardoor de jonge ooievaars meestal verdrinken in hun nest.
Tijdens de laatste tien jaar heeft een geweldige toename in bezette ooievaarsnesten plaats gevonden. In de gemeente Rijnwaarden zijn nu zes broedende paren aanwezig.
Een ooievaarsnest aan de Deukerdijk bij Bach, van de familie Wezendonk is nog onbezet. Hopelijk komt ook dit nest een keer aan bod.

Frans Willemsen.

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!