Pannerden Actueel

Regelwerk Pannerden: voorbereidende werkzaamheden van start

  • Hits: 1934

In de uiterwaard bij Pannerden wordt deze zomer een regelwerk gebouwd. In de week van 13 t/m 17 mei starten de voorbereidende werkzaamheden. Er vindt onderzoek plaats naar niet-gesprongen explosieven. En er wordt een amfibiescherm geplaatst.

Het onderzoek naar niet gesprongen explosieven vindt plaats in het gebied ten noorden van de huidige overlaat. Projectleider Rutger Blankvoort: "Veiligheid voor alles. Daarom willen we mogelijke niet-gesprongen explosieven goed in kaart hebben." De detectieapparatuur bestaat uit een systeem met ┬┤metaaldetectors┬┤ op een rijdend karretje. Onderzoek naar niet-gesprongen explosieven is standaard bij grote infrastructurele projecten waarbij de schop in de grond gaat.

Amfibiescherm

Daarnaast wordt er een amfibiescherm geplaatst in de buurt van de meidoornstruiken ten noordwesten van de overlaat. Het amfibiescherm voorkomt dat de kolonie kamsalamanders die hier zit overreden wordt door het bouwverkeer.

Regelwerk Pannerden

Rijkswaterstaat bouwt het regelwerk ter vervanging van de overlaat. Met dit regelwerk blijft de bij wet geregelde afvoerverdeling over de Waal en het Pannerdensch Kanaal intact bij hoogwater. Dat is nodig, want de komende jaren worden er langs de rivieren diverse projecten uitgevoerd. Deze projecten zorgen mogelijk voor schommelingen in de afvoerverdeling. Een goede verdeling van het water over het splitsingspunt is belangrijk. Het draagt bij aan droge voeten voor de 2 tot 4 miljoen inwoners van het rivierengebied, voldoende vaardiepte van de rivier voor de scheepvaart, en een goede verdeling van zoet water over een groot deel van Nederland.

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!