Pannerden Actueel

Pannerdenaar loopt marathon in Kenia

  • Hits: 1544

Harry Wijnholds, afkomstig uit Pannerden gaat in juni 2015 een marathon in Kenia lopen om arme moeders, kinderen en studenten te ondersteunen. Harry Wijnholds is deel van een groep van meer dan 50 mannen en vrouwen die deze topprestatie gaan leveren. De Muskathlon wordt georganiseerd door de mannenbeweging De 4e Musketier. Alle deelnemers proberen zich individueel voor €10.000 laten sponsoren. De fondsen gaan naar moeders, baby's en kinderen en studenten die door de organisatie Compassion worden ondersteund.


Harry: "Ik vind het geweldig dat ik mij met zoveel medelopers mag inzetten voor mensen in armoede. Het zal zwaar worden in Kenia. Met een veel warmer klimaat en andere omstandigheden dan in Nederland wordt de marathon een hele uitdaging. Maar ik ben er al hard voor aan het trainen. Alle renners laten zich voor €10.000 sponsoren. Samen gaan wij voor een opbrengst van een half miljoen euro. Daarmee kunnen we veel moeders en baby's, kinderen en studenten helpen. Dat zou toch geweldig zijn?"


Kenia.
De Muskathlon wordt georganiseerd door de christelijke mannenbeweging De 4e Musketier. De Musketiers lopen en fietsen in Kenia. De 4e Musketier heeft Kenia als bestemming gekozen, vanwege het vele onrecht dat mensen wordt aangedaan en de extreme armoede waarin mensen leven. Er heerst corruptie, de buitenlandse schuld is erg hoog en veel mensen in het land hebben te kampen met ondervoeding, malaria en aids. Daarnaast is er een extreem hoge kindersterfte. Wij willen de mensen in Kenia graag steunen via deze mooie uitdaging. Harry: "Reden te meer om de mensen daar een hart onder de riem te steken. Ik weet zeker dat wij met alle lopers en sponsors een grote bijdrage kunnen leveren. Ik besef me dat wij door onze betrokkenheid het verschil in levens kunnen uitmaken. Daar wil ik mij voor inzetten."


Sponsordoel.
Compassion gebruikt de sponsorgelden ter ondersteuning van projecten voor moeders en baby's, kinderen en studenten in Kenia. Compassion werkt op holistische wijze. Dat wil zeggen dat zij de kinderen op alle gebieden van hun leven ondersteunt: onderwijs, gezonde voeding, medische zorg en een veilige omgeving in de vorm van de lokale kerk. Daarnaast stimuleert zij de intellectuele en emotionele ontwikkeling en geestelijke vorming.


De 4e Musketier.
De 4e Musketier is een mannenbeweging die mannen op diverse manieren uitdaagt. Kenmerkend zijn onder meer hun karakterweekenden en de Muskathlon. De organisatie wil mannen helpen om sociale gerechtigheid te brengen. Meer informatie: www.muskathlon.nl

Dia1    Dia2

Dia3   Dia4

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!