Pannerden Actueel

Vrijwilligers gezocht voor bedienen AED

  • Hits: 1932
Binnenkort zal er in het centrum van Pannerden een automatische externe defibrillator (A.E.D.) opgehangen worden. Namens cabaretgroep Ons Kent Ons hebben Chantal Wesselkamp en André Bodde zich ingezet om dit te realiseren. D.m.v. een collecte (een aantal jaren geleden) en financiële bijdragen van enkele organisaties zoals stichting PIT, jongerensoos 'De Duim', woningstichting Vryleve, dijkencross Pannerden, de gemeente Rijnwaarden, schuttersvereniging 'Claudius Civilis', carnavalsvereniging 'Land van Waoter & Wiend' en uiteraard O.K.O. zelf is er voldoende geld beschikbaar gekomen om deze A.E.D. aan te schaffen en beschikbaar te stellen aan de gemeenschap. Tevens kunnen ze uit de opbrengst een beveiligde kast bekostigen. Met het hele projekt is zo'n € 2.800,00 gemoeid.

Tijdens het Koninginnebal van 29 april a.s. zal de A.E.D. officieel overhandigd worden aan de mensen van de E.H.B.O.

Maar met het beschikbaar komen van dit apparaat zullen er ook mensen moeten zijn die de A.E.D. kunnen bedienen. Twee jaar geleden zijn rond de negentig mensen opgeleid, maar een jaarlijkse herhalingscursus is verplicht om het behaalde certificaat te behouden. Hiervoor hebben zich onlangs slechts twaalf mensen opgegeven. Daarom roept O.K.O. samen met de E.H.B.O. afdeling Pannerden iedereen op om die herhalingscursus te gaan volgen, óf om zich op te geven voor de nieuwe cursus. De herhalingscursus beslaat één avond en de kosten hieraan verbonden zijn € 17,50.

"Het belang van een A.E.D. midden in het dorp is voor iedereen duidelijk", aldus Chantal Wesselkamp van O.K.O., "nu is het van belang dat zoveel mogelijk mensen bereid zijn om die cursus te volgen. Feit blijft dat zoiets gewoon echt mensenlevens kan redden. En om het goede voorbeeld te geven hebben André en ik ons alvast als eerste aangemeld".

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de cursus op

www.ehbo-pannerden.nl of telefonisch bij secretaris Theo Gunsing, 0316 – 526 062.

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!