Pannerden Actueel

Vrijwilligers gezocht voor bedienen AED

  • Hits: 1966
Binnenkort zal er in het centrum van Pannerden een automatische externe defibrillator (A.E.D.) opgehangen worden. Namens cabaretgroep Ons Kent Ons hebben Chantal Wesselkamp en André Bodde zich ingezet om dit te realiseren. D.m.v. een collecte (een aantal jaren geleden) en financiële bijdragen van enkele organisaties zoals stichting PIT, jongerensoos 'De Duim', woningstichting Vryleve, dijkencross Pannerden, de gemeente Rijnwaarden, schuttersvereniging 'Claudius Civilis', carnavalsvereniging 'Land van Waoter & Wiend' en uiteraard O.K.O. zelf is er voldoende geld beschikbaar gekomen om deze A.E.D. aan te schaffen en beschikbaar te stellen aan de gemeenschap. Tevens kunnen ze uit de opbrengst een beveiligde kast bekostigen. Met het hele projekt is zo'n € 2.800,00 gemoeid.

Tijdens het Koninginnebal van 29 april a.s. zal de A.E.D. officieel overhandigd worden aan de mensen van de E.H.B.O.

Maar met het beschikbaar komen van dit apparaat zullen er ook mensen moeten zijn die de A.E.D. kunnen bedienen. Twee jaar geleden zijn rond de negentig mensen opgeleid, maar een jaarlijkse herhalingscursus is verplicht om het behaalde certificaat te behouden. Hiervoor hebben zich onlangs slechts twaalf mensen opgegeven. Daarom roept O.K.O. samen met de E.H.B.O. afdeling Pannerden iedereen op om die herhalingscursus te gaan volgen, óf om zich op te geven voor de nieuwe cursus. De herhalingscursus beslaat één avond en de kosten hieraan verbonden zijn € 17,50.

"Het belang van een A.E.D. midden in het dorp is voor iedereen duidelijk", aldus Chantal Wesselkamp van O.K.O., "nu is het van belang dat zoveel mogelijk mensen bereid zijn om die cursus te volgen. Feit blijft dat zoiets gewoon echt mensenlevens kan redden. En om het goede voorbeeld te geven hebben André en ik ons alvast als eerste aangemeld".

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de cursus op

www.ehbo-pannerden.nl of telefonisch bij secretaris Theo Gunsing, 0316 – 526 062.

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!