Toerisme

de Raayhof

  • Hits: 4271

In de 12e en 13e eeuw krijgt de hoeve of herenhuis de naam “De Raayhof”. Het is helaas niet geheel duidelijk of het een herenhuis of hoeve is geweest.

 

de raayhof2

 

Voor 1488 komt de naam “Van Ray“ officieel niet voor in en nabij Pannerden. Wat wel zeker is dat de plaats van het bouwwerk twee eeuwen ouder is. Vermoedelijk is “de Rayhof”een versterking geweest, waar boeren en ministerialen woonden en werkten. In ieder geval was het meer dan alleen een boerenhoeve.

Vanaf 1488 heeft er een zekere Gert van Ray gewoond en gewerkt die bovendien in 1510 vermeld wordt als pachter van de “Vliegersweerd”. Dit is de waard waarop de “de Rayhof”was gelegen.
Ook een zekere Wilm heeft er gewoond terwijl in 1577 Jutte van Ray wordt genoemd als pachteres.
Door verschillende verervingen is het nu in bezit van een adellijke franse familie De Beng du Puyvallée te Virelade. (Gironde.)

 

 

Toen in 1812 Gradus Peters zich als pachter op de Raayhof vestigde was hij de eerste van 5 volgende generaties die eeuwen lang van generatie op generatie geboerd hebben. Tot voor kort een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor deze omgeving.

De vakantieboerderij “de Raayhof” wil deze historie niet verloochenen. Het project wordt steen voor steen opgebouwd uit de oude materialen van de stallen. Om tevens,met behoudt van de eeuwen oude sfeer, van de modernste faciliteiten te worden voorzien.
Het is deze sfeer en faciliteiten die dit project bijzonder en uniek maken.
De Raayhof heeft een bijzonder leuk terras waar het de moeite waard is even uit te blazen en te genieten van het historische pand, de bezigheden op de boerderij en de prachtige omgeving.
In het seizoen kunt u hier verse asperges en toebehoren kopen. In overleg zijn er diverse activiteiten als boerengolf en de culinaire  paardentramtocht “draven en happen”.

plattegrond de raayhof

Familie Peters.
Pannerdense Waard 14.
6911 KM  Pannerden
Tel: 0316 - 37 12 75
E-mail: info@deraayhof.nl

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!