In de Pen

pannerden meningEn dan dit!

Alles wat gezegd moet worden, maar zich niet makkelijk onder een bepaald thema laat plaatsen. Deze categorie is een paraplu waar deze artikelen onder geplaatst worden. Soms met een boodschap, een enkele mening maar ook persoonlijke ervaringen.

Ook iets te melden?

Laat dit aan ons weten en stuur een mail naar info@pannerden.info

Alle reacties zijn welkom!

En dan nog even dit: Een nieuw jasje...

 • Hits: 1461

Verandering van spijs doet eten. Als je dit vertaald naar onze website dan komt het overeen met het nieuwe jasje waarin wij onze website gaan steken. Een metamorfose als het ware. Veranderingen zijn niet altijd makkelijk en levert soms weerstand op. Maar je moet ook kijken naar het hoe en waarom van de veranderingen. Steeds meer mensen bekijken een website vanaf een smartphone. Zo ook onze website. Dus daar moeten wij iets mee en inmiddels is het "model" al aangeschaft. Nu nog het inrichten. Wij hopen met het nieuwe jasje ook beter in te kunnen spelen op het promoten van o.a. activiteiten via de voorpagina.

Lees meer: En dan nog even dit: Een nieuw jasje...

En dan nog even dit: Gun factor...

 • Hits: 1648

In een dorp speelt een belangrijk aspect indien je iets voor elkaar wilt krijgen waarbij je de hulp nodig hebt van anderen. Dat kan zijn bij het organiseren van een activiteit of het starten van een onderneming. Dit aspect is de zogenaamde gun factor en deze bepaalt in grote mate of je de beoogde doelstelling gaat halen.
Als je iemand bent die alleen maar neemt en weinig tot niets geeft, dan moet je er niet raar van staan kijken dat mensen geen tijd voor je hebben. Of sterker nog, je iets niet gunnen. Je hebt je bronnen als het ware op voorhand al laten verdampen. Alleen maar nemen is dus niet slim en bovendien een slechte eigenschap.

Lees meer: En dan nog even dit: Gun factor...

En dan nog even dit: Bescheidenheid...

 • Hits: 1496

Bescheidenheid siert de mens. Klopt. Maar men kan er ook in doorschieten.

Het dameskoor in Pannerden viert haar 50 jarig jubileum. Dat is een mooie mijlpaal en met name waar het dameskoor o.a. voor staat: een sociale functie. Helaas heeft men in alle bescheidenheid het vergeten te melden aan ons digitale platform. Een gemiste kans, maar zo lopen sommige zaken nu eenmaal.

Lees meer: En dan nog even dit: Bescheidenheid...

En dan nog even dit: Bouwen en verbouwen...

 • Hits: 1834

Pannerden is in beweging. Er zijn concrete plannen voor het bouwen van starterswoningen aan het Uuleveld. Ook krijgt het oude poldergemaal aan de Deukerdijk een herbestemming en ook daar zal gebouwd worden. Dan gaat het niet over woningen, maar over een silhouet van de vroegere schoorsteen. Dat lijkt een hele kunst en dat wordt het waarschijnlijk ook aangezien beeldende kunstenaars er straks tijdelijk kunnen verblijven.

Lees meer: En dan nog even dit: Bouwen en verbouwen...

En dan nog even dit: Ons Kent Ons...

 • Hits: 1744

Mart van Ant, Sjakkie & Drieske, Jaonus van de Trekpoont, Vals Plat, Ab & Ab, de Vrollies, et cetera zijn namen die vaak geassocieerd worden met de Pronkzitting, maar het meest natuurlijk met Ons Kent Ons. Een groep oprechte amateurs die al vele jaren lang voor menig plezier hebben gezorgd binnen de Pannerdense gemeenschap. Liedjes, buuts, sketches, mimenummers, spektakelnummers maar ook ludieke acties kwamen voort uit deze creatieve groep.

Lees meer: En dan nog even dit: Ons Kent Ons...

En dan nog even dit: Uiting

 • Hits: 8208

Uiting wordt beschreven als "het laten blijken van iets". Nou is "iets" natuurlijk een breed of vaag begrip, maar we weten wat ermee bedoeld wordt. Je uiten kan op meerdere manieren. Zo doet de Aerdtse Carnavalsvereniging dat door middel van een banner te plaatsen boven op de dijk. Oftewel subtiel bij de een van de invalswegen. Een echte aandachtstrekker die door menig weggebruiker gezien zal worden. Wat dat betreft petje af met dit initiatief aangezien men binnen Pannerden al geruime tijd mee bezig is om een zelfde soort van uiting bij de invalswegen te plaatsen, maar eerst de nodige toestemmingen verkregen moesten worden.

Lees meer: En dan nog even dit: Uiting

Brief over vernielingen

 • Hits: 2438

Aan de inwoners van Pannerden.

Het afgelopen kermisfeest was een geweldig feest, maar helaas ook een feest met een keerzijde.

Deze keerzijde is besproken met onze schutters en er is toen besloten om een brief voor de kermis van 2012 door Pannerden te sturen. Wat is er zoal gebeurd tijdens de afgelopen kermis;
Er zijn tal van vernielingen aangericht, o.a. lampen van een kermisattractie stukgeslagen, bierglazen door de ruiten van de kerk, tuinen en verkeersborden moesten het ontgelden. Ook het afsteken van vuurwerk, overdag en nachts, werd als zeer storend ervaren, o.a. door mensen met kleine kinderen, oudere mensen, maar ook de paarden die we gebruiken voor onze koetsen zijn hier erg van geschrokken.

Tijdens de ledenvergadering met onze schutters is hier over gepraat, en zowel de leden als het bestuur willen dit een halt toeroepen. In de loop van het jaar is er door het bestuur ook met de mensen van de plaatselijke horeca en de besturen van carnavalsvereniging " 't Land van Waoter & Wiend" en Jongerensoos "De Duim", gesproken. Ook zij lopen tegen deze zaken aan, en willen dit een halt toe roepen, vandaar dat zij deze brief mede hebben ondertekend.

Wij roepen daarom alle inwoners van Pannerden op om mensen die deze vernielingen plegen, en geen respect hebben voor andermans spullen, hierop aan te spreken. Tevens het verzoek om dit te melden bij de senaat of mede ondertekenaars. Indien het leden van ons schuttersgilde of onze carnavalsvereniging zijn, hebben we met elkaar afgesproken dat we kunnen overgaan tot een schorsing en of royement. Ook een toegangsverbod voor ons schuttersgebouw en voor beide horecagelegenheden vermeld onderaan de brief behoort tot de mogelijkheden. Indien noodzakelijk zal er ook aangifte worden gedaan bij de politie.

Wij als senaat, café de Dijk, café de Oude Waal, Carnavalsvereniging en Jongerensoos roepen iedereen op om de sociale controle weer op een hoger niveau te krijgen. Wij gaan er vanuit dat dit in Pannerden zeker moet lukken en genoemde sancties achterwege kunnen blijven.

Schuttersgilde Claudius Civilis

Cafe de Dijk

CV 't Land van Waoter & Wiend

Cafe de Oude Waal

Jongerensoos De Duim

Bewoners Kijfwaard geen zicht op Rijn

 • Hits: 2570
Uitzichtloos 001
Uitzichtloos 008
Uitzichtloos 016
1/3 
start stop bwd fwd

Pannerden – Bewoners en fietsende vakantiegangers ergeren zich aan hinderlijke overhangende brandnetels. Oorzaak smalle doorgang op de Kijfwaard naar het Voetveer Millingen door nalatig onderhoud.

Fietsende vakantiegangers op het Pieter Pad lopen hierdoor brandwonden op door de overhangende brandnetels zodra er een auto passeert.

De bewoners op de Kijfwaard worden tijdens het zomerreces het zicht op de Rijn hierdoor ontnomen geeft de familie Kummeling aan. We ergeren ons voortdurend elk jaar aan de nalatigheid van onderhoud. De bewoners van de Kijfwaard Oost weet ook niet wie het moet maaien, wel weten we dat wij in gemeente Rijnwaarden wonen waar wij onze lusten maar ook lasten aan verschuldigd zijn, maar die nemen het niet zo nauw met bewoners in het buitengebied. Wij hangen liever niet aan de bel bij de gemeente, en als je belt krijg je te horen dat je met dergelijke klachten voor 12.00 uur moet bellen. Telkens wordt beloofd dat er onderhoud aan het talud plaats vinden zal, maar elk jaar wordt je met een kluitje in het riet gestuurd.

Hoge temperaturen naast de weelderige regenbuien maken het mogelijk omdat niet gemaaid wordt de Berenklauw naast de brandnetels, bramen vormen aan nemen die dan de ongemakken produceren. Ook de fietsende bezoekers lopen het risico zich te branden aan de overhangende brandnetels op het wegdek, naast schrammen van de overhangende bramen. Namelijk de doorgang is op plaatsen zo smal zodra er een auto langs komt de fietser de brandnetels niet ontwijken kan hierdoor de gevolgen zijn niet moeilijk te raden.

Verlichting

 • Hits: 2765

De afgelopen weken hebben we op onze website een enquête gehouden waarin de vraag werd gesteld over de handtekeningactie die in Pannerden werd gevoerd tegen de neonverlichting op het dak van Woonservicecentrum Pannerden.

Lees meer: Verlichting

Voorrang

 • Hits: 3152

Vandaag heb ik geluk gehad. Met de fiets door de vrieskoude heen op weg naar huis toe.Op een dijk gaf ik aan dat ik voornemens was om links af te slaan, maar de naderende auto’s negeerden mijn signaal en het gegeven dat ik van rechts kwam. Alles is gelukkig goed afgelopen en het enigste wat ik heb opgelopen is een verhoogde bloeddruk. Ooit heb ik iemand horen zeggen “voorrang neem je niet maar die krijg je”. Een uitdrukking die klopt als een bus. Maar om dan in verkeerstermen te blijven, deze uitdrukking moet natuurlijk wel tweerichtingsverkeer zijn. Daar was bij het bewuste moment geen sprake van.

Eigenlijk moet het toch niet zo moeilijk zijn wat de regels betreft. Ok, ok, ik weet dat het er veel zijn, maar een aantal regels die je dagelijks moet toepassen zijn op een gegeven moment toch routine? Vergissen kan altijd en daarom moet eenieder ook anticiperen.  Maar ik kan het  maar niet begrijpen als mensen blijven aangeven dat  bij een bepaald punt of situatie nooit duidelijk is wie nu voorrang heeft. Een mooi voorbeeld is de kruising van de Hoogeweg naar de Doornenburgseweg en Wilgenstraat. Deze situatie bestaat al weer een aantal jaren. Daarvan kun je nu niet meer zeggen dat het niet altijd duidelijk is. Als dit na zoveel jaren nog steeds niet duidelijk is dan vraag ik mijzelf af wat men in al die jaren gedaan heeft, of juist niet gedaan heeft, om het wel duidelijk te krijgen. Of erger nog, hoe men dit kruispunt met auto en al oversteekt.

Soms worden er maatregelen genomen om het veiliger te maken. Een voorbeeld hiervan, of beter gezegd, drie voorbeelden hiervan zijn aangebracht op de Hooge weg. Dit zijn de zogenaamde wegversmallingen waar maar een auto per keer doorheen kan. Bizarre taferelen zijn hier dagelijks te zien. Verkeersborden geven aan beide zijdes aan wie voorrang heeft en wie niet. Zij worden helaas niet altijd waargenomen en dan lijkt het meer een spel te worden van de sterkste, de brutaalste, de snelste of die van het grootste voertuig! Dit gaat uiteindelijk helemaal nergens meer over maar kan verschrikkelijke gevolgen hebben. Staat men daar wel eens bij stil op het moment als men het gaspedaal onderin drukt, wetende dat men geen voorrang heeft?
Gelukkig is nog steeds zo dat er weinig tot geen verkeersongevallen in Pannerden plaatsvinden.
Laten wij dit vooral zo houden en voorrang geven aan ons gezond verstand.

Sneeuw

 • Hits: 2816

Als kind zijnde was het altijd een prachtig fenomeen. Sneeuw!
Met je hoofd in de nek en de mond open proberen sneeuwvlokken te happen.

Langzaam maar zeker wordt de omgeving bedekt met een wit tapijt. Snel de slee uit de schuur en rap naar de dijk toe om een mooie glijpartij te maken. Schitterend..

Dit alles wordt toch anders bij het ouder worden.

Dan hebben we het meer over “met de kerst mag het wit zijn”, alleen kerst bestaat uit een tweetal dagen. Buiten de kerst om ervaren wij sneeuw meer als een lastig natuurverschijnsel wat alleen maar ongemak met zich meeneemt.

Flauw? Nee hoor, behalve als je geen moeite hebt met een volle buurtbus, een trein met vertraging, een straat wat verandert in een ijsbaan, een fietspad die voor de fietser is veranderd in een survival baan, verkeersdrempel niet meer verantwoordelijk zijn voor verkeersveiligheid maar verandert zijn in skipistes en de behoeftes van een hond als het ware boobytraps zijn geworden.

Onze bijdrage is het schoonhouden van eigen stoep. Een kleine moeite met een groot gemak. Natuurlijk pak ik gelijk de stoep van mijn buurvrouw mee. Beter een goede buur dan…
Maar waar blijft het zout voor de wegen die leiden naar school, dorpsplein, aanleunwoningen of fietspaden? Komt het omdat dit geen hoofdwegen zijn? Indien er bezuinigd moet worden op strooien kan er dan nog wel met een sneeuwschuiver rondgereden worden?

Wat een drama. Sommige niet-hoofdwegen zijn verandert in echte ijsbanen. En de fietspaden langs de Hoogeweg zijn niet te berijden, waardoor de onveilige keuze om op de weg te gaan fietsen snel gemaakt is.

Nu er bezuinigd moet worden is de kans groot dat er naar opties gekeken moet worden om vrijwilligers in te zetten. Of sla ik nu door? Wellicht kunnen kinderen een heitje voor een karweitje doen voordat zij gaan sleeën. Dit riekt wel naar kinderarbeid, maar geen enkel kind gaat toch graag naar opa op ziekenbezoek in het ziekenhuis te Zevenaar omdat opa een botbreuk heeft opgelopen vanwege de gladheid?
Hopelijk kan hij met de buurtbus mee als hij naar Zevenaar gaat. Fietsen is namelijk niet helemaal veilig…

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!