En dan dit!

Brief over vernielingen

  • Hits: 2061

Aan de inwoners van Pannerden.

Het afgelopen kermisfeest was een geweldig feest, maar helaas ook een feest met een keerzijde.

Deze keerzijde is besproken met onze schutters en er is toen besloten om een brief voor de kermis van 2012 door Pannerden te sturen. Wat is er zoal gebeurd tijdens de afgelopen kermis;
Er zijn tal van vernielingen aangericht, o.a. lampen van een kermisattractie stukgeslagen, bierglazen door de ruiten van de kerk, tuinen en verkeersborden moesten het ontgelden. Ook het afsteken van vuurwerk, overdag en nachts, werd als zeer storend ervaren, o.a. door mensen met kleine kinderen, oudere mensen, maar ook de paarden die we gebruiken voor onze koetsen zijn hier erg van geschrokken.

Tijdens de ledenvergadering met onze schutters is hier over gepraat, en zowel de leden als het bestuur willen dit een halt toeroepen. In de loop van het jaar is er door het bestuur ook met de mensen van de plaatselijke horeca en de besturen van carnavalsvereniging " 't Land van Waoter & Wiend" en Jongerensoos "De Duim", gesproken. Ook zij lopen tegen deze zaken aan, en willen dit een halt toe roepen, vandaar dat zij deze brief mede hebben ondertekend.

Wij roepen daarom alle inwoners van Pannerden op om mensen die deze vernielingen plegen, en geen respect hebben voor andermans spullen, hierop aan te spreken. Tevens het verzoek om dit te melden bij de senaat of mede ondertekenaars. Indien het leden van ons schuttersgilde of onze carnavalsvereniging zijn, hebben we met elkaar afgesproken dat we kunnen overgaan tot een schorsing en of royement. Ook een toegangsverbod voor ons schuttersgebouw en voor beide horecagelegenheden vermeld onderaan de brief behoort tot de mogelijkheden. Indien noodzakelijk zal er ook aangifte worden gedaan bij de politie.

Wij als senaat, café de Dijk, café de Oude Waal, Carnavalsvereniging en Jongerensoos roepen iedereen op om de sociale controle weer op een hoger niveau te krijgen. Wij gaan er vanuit dat dit in Pannerden zeker moet lukken en genoemde sancties achterwege kunnen blijven.

Schuttersgilde Claudius Civilis

Cafe de Dijk

CV 't Land van Waoter & Wiend

Cafe de Oude Waal

Jongerensoos De Duim

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!