En dan dit!

En dan nog even dit: Bouwen en verbouwen...

  • Hits: 1510

Pannerden is in beweging. Er zijn concrete plannen voor het bouwen van starterswoningen aan het Uuleveld. Ook krijgt het oude poldergemaal aan de Deukerdijk een herbestemming en ook daar zal gebouwd worden. Dan gaat het niet over woningen, maar over een silhouet van de vroegere schoorsteen. Dat lijkt een hele kunst en dat wordt het waarschijnlijk ook aangezien beeldende kunstenaars er straks tijdelijk kunnen verblijven.

En wij zijn nog niet klaar met bouwen en verbouwen. Want nu blijkt ook dat er aan de Berghoofdseweg een gemeentelijke monument ligt genaamd “De Brouwerij” met daarbij een schuur waarvan de bouwkundige staat zeer slecht is. Kortweg gezegd: restauratie betekent volledig slopen en opnieuw bouwen. Dat vermoeden hadden wij al bij de webredactie en schreven wij hier al over in 2013 (klik hier voor het artikel).
Een likje verf hier en daar zal wellicht niet volstaan en Prins Mark de 1e riep in 2010 al “4 dage gin Bouweri-j mar Brouweri-j”. Wij vermoeden al waar hij de inspiratie vandaan haalde.

Gelukkig hebben wij ook nog positieve verbouwingen zoals die van de familie Cornelissen aan de Kerkstraat. Een heuse lunchroom zal er per 1 april geopend worden. Maar voor die tijd gaan wij met ons allen een feestje bouwen op 14 maart aanstaande in de schutterstent. Da’s geen fout, alhoewel...

(Rectificatie 9 maart 2015: De opening van de lunchroom zal niet op 1 april maar later zijn)

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!