En dan dit!

En dan nog even dit: Bouwen en verbouwen...

  • Hits: 1460

Pannerden is in beweging. Er zijn concrete plannen voor het bouwen van starterswoningen aan het Uuleveld. Ook krijgt het oude poldergemaal aan de Deukerdijk een herbestemming en ook daar zal gebouwd worden. Dan gaat het niet over woningen, maar over een silhouet van de vroegere schoorsteen. Dat lijkt een hele kunst en dat wordt het waarschijnlijk ook aangezien beeldende kunstenaars er straks tijdelijk kunnen verblijven.

En wij zijn nog niet klaar met bouwen en verbouwen. Want nu blijkt ook dat er aan de Berghoofdseweg een gemeentelijke monument ligt genaamd “De Brouwerij” met daarbij een schuur waarvan de bouwkundige staat zeer slecht is. Kortweg gezegd: restauratie betekent volledig slopen en opnieuw bouwen. Dat vermoeden hadden wij al bij de webredactie en schreven wij hier al over in 2013 (klik hier voor het artikel).
Een likje verf hier en daar zal wellicht niet volstaan en Prins Mark de 1e riep in 2010 al “4 dage gin Bouweri-j mar Brouweri-j”. Wij vermoeden al waar hij de inspiratie vandaan haalde.

Gelukkig hebben wij ook nog positieve verbouwingen zoals die van de familie Cornelissen aan de Kerkstraat. Een heuse lunchroom zal er per 1 april geopend worden. Maar voor die tijd gaan wij met ons allen een feestje bouwen op 14 maart aanstaande in de schutterstent. Da’s geen fout, alhoewel...

(Rectificatie 9 maart 2015: De opening van de lunchroom zal niet op 1 april maar later zijn)

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!