Geschiedenis

Uit het archief van Jan van Ingen: Familie van Mierlo

  • Hits: 3959

familie mierlo

Harrie van Mierlo was vroeger bekend als bakker en als ijsventer. Aan huis had zijn vrouw Anna een winkeltje waarin ze soms ijs, maar ook rookwaar en snuisterijen verkocht. Anna, Hanne in de volksmond, handelde ook in 2ehands meubels.
Als Harrie met de ijscokar rondtrok, kwam hij soms toevallig langs het café van Hein van Lier (lag voeger aan de dijk tegenover het Gat van Doornenburg). Nou ja op een mooie dag willen een paar borreltjes wel smaken. Als hij dan verder trok, zover dat nog lukte, dreef het ijs gesmolten in de kar en waren de centjes op.

De foto is gemaakt op 1 juli 1943 aan de Hogeweg aan het begin van het kleine straatje (waar Manje van Ophuze woonde) door Jan van Ingen. Jan was ondergedoken om de Arbeitzeinsatz van de Duitsers te ontlopen Hij zat beurtelings bij Hent Wezendonk aan de Deukerdijk (huidig adres van de fam. W. Luijf) en de fam Th. van Huet op de Kiefard ( woning van mw. L. Vonk). De familie is op 2 augustus 1956 naar Landgraaf in Limburg verhuisd.

1e Rij v.l.n.r.: Vader Harrie met Nolda of Willy op schoot, Eef, moeder Anna met Willy of Nolda op schoot, Mia, Annie en Henk. 2e Rij: Drea, Stien en Dinie.

Met dank aan fam. W. Luijf.

Piet Benning (van Anna) en Geert Roelofs

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!