Geschiedenis

Uit het archief van Jan van Ingen: Zondagbezoek

  • Hits: 3636

appeleters

Hent Wezendonk was getrouwd met Lei Castrop. Ze kregen 6 kinderen: Door, Ef (de Flots), Toon, Thé (Dei), Herman (Nölleke) en Tonia.

Ze woonden aan de Deukerdijk waar nu Wilfried Luif woont. Ze hadden fruit en wat koeien. Hent was een harde werker. Als het 's aovonds donker werd en de maan scheen zei hij:"Kom jonges, de maon gif nog genoeg lich. Plukke!"

Hent was vroeger ook leider van de vendeliers. Hij roffelde graag als tamboer zonder trom. Zijn roffels begeleidde hij vocaal met rompompom. Als Bernd van Moerkerk over de dijk fietste kon hij het niet nalaten piew, piew te roepen. Hent hoorde immers tot de ulenfamilie. Dan riep Hent terug: "Ha rooie moor"; Bernd had rossig haar. Hent was een echte aardige plaagkont. Als je van Hent een appel kreeg zei hij:Öpaete en de kroe:s niet wegsmiete".

Op de foto staand: Hent Wezendonk met dochter Door. Gehurkt: Harrie Vreman, Stef IJsveld, Toon Wezendonk, Gert Leenders, onbekend, Theke Vreman.

Verhaal en foto: Piet Benning en Geert Roelofs

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!