Geschiedenis

Uit het archief van Jan van Ingen: Zondagbezoek

  • Hits: 3572

appeleters

Hent Wezendonk was getrouwd met Lei Castrop. Ze kregen 6 kinderen: Door, Ef (de Flots), Toon, Thé (Dei), Herman (Nölleke) en Tonia.

Ze woonden aan de Deukerdijk waar nu Wilfried Luif woont. Ze hadden fruit en wat koeien. Hent was een harde werker. Als het 's aovonds donker werd en de maan scheen zei hij:"Kom jonges, de maon gif nog genoeg lich. Plukke!"

Hent was vroeger ook leider van de vendeliers. Hij roffelde graag als tamboer zonder trom. Zijn roffels begeleidde hij vocaal met rompompom. Als Bernd van Moerkerk over de dijk fietste kon hij het niet nalaten piew, piew te roepen. Hent hoorde immers tot de ulenfamilie. Dan riep Hent terug: "Ha rooie moor"; Bernd had rossig haar. Hent was een echte aardige plaagkont. Als je van Hent een appel kreeg zei hij:Öpaete en de kroe:s niet wegsmiete".

Op de foto staand: Hent Wezendonk met dochter Door. Gehurkt: Harrie Vreman, Stef IJsveld, Toon Wezendonk, Gert Leenders, onbekend, Theke Vreman.

Verhaal en foto: Piet Benning en Geert Roelofs

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!