Geschiedenis

1944: kersentijd zomer

  • Hits: 3386

pannerden kersen1944

De personen op de foto van links naar rechts:

Man met mandje is Jan van Driel (vroeger veerman op de pont Doornenburg – Pannerden), dan Martin van Moerkerk (spreeuwenjager), de vrouw daarnaast is Anna Derksen en de man met kistje is Cobus van Meekeren (echtpaar), daarachter Herman van Moerkerk (kersenplukker), man met stropdas is Willem Jansen (familielid), daarnaast Truus Franken (kersen sorteerster en dochter van Nol Franken), klein manneke is Sjaak van Meekeren.

De foto is genomen op de deel van familie van Meekeren aan de Ringdam te Pannerden.

Foto en tekst: Piet Benning. Bron: familie van Meekeren.

Foto's hieronder aangeleverd door Frans Willemsen.

Gefotografeerd door Jan van Ingen. In 1949 werden zijn filmpjes getoond en vermelde men "Het kersenplukken in diverse “Bongerden” met de daaraan verbonden traditionele kersenfeesten, werden prachtig weergegeven en vooral de trek van de stad naar ’t Dorp om kersen te halen, riep beelden in onze herinnering uit de voorbije oorlogsjaren".

plukken2

plukken1

kersen eraf

 

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!