Geschiedenis

1944: kersentijd zomer

  • Hits: 3454

pannerden kersen1944

De personen op de foto van links naar rechts:

Man met mandje is Jan van Driel (vroeger veerman op de pont Doornenburg – Pannerden), dan Martin van Moerkerk (spreeuwenjager), de vrouw daarnaast is Anna Derksen en de man met kistje is Cobus van Meekeren (echtpaar), daarachter Herman van Moerkerk (kersenplukker), man met stropdas is Willem Jansen (familielid), daarnaast Truus Franken (kersen sorteerster en dochter van Nol Franken), klein manneke is Sjaak van Meekeren.

De foto is genomen op de deel van familie van Meekeren aan de Ringdam te Pannerden.

Foto en tekst: Piet Benning. Bron: familie van Meekeren.

Foto's hieronder aangeleverd door Frans Willemsen.

Gefotografeerd door Jan van Ingen. In 1949 werden zijn filmpjes getoond en vermelde men "Het kersenplukken in diverse “Bongerden” met de daaraan verbonden traditionele kersenfeesten, werden prachtig weergegeven en vooral de trek van de stad naar ’t Dorp om kersen te halen, riep beelden in onze herinnering uit de voorbije oorlogsjaren".

plukken2

plukken1

kersen eraf

 

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!