Geschiedenis

Redders in nood voor het Kraaienpaar op de Kijfwaard 1980.

  • Hits: 2243

pannerden brandweer

Van achteren naar voren, Mart Dukkerhof, Piet Heinst, Theo Terhaerdt.

Brand behoeft niet altijd de aanleiding te zijn om reddend op te treden. Al vroeg in de lente had een kraaienpaar zich meester gemaakt van een schoorsteen bij de familie van Heut op de Kijfwaard West.
In dit onderkomen brachten zij de wittebroodsweken door, althans dat was de bedoeling. De familie van Huet ondervond al enkele dagen problemen met het aansteken van de keukenkachel.
Als men dacht dat de kachel brandde dan kwam men bedrogen uit. Na enige speurwerk door de familie kwam aan het licht dat dit broedend kraaienpaar de schuld van dit alles was.
De familie nam contact op met de brandweer in Pannerden en vroeg om hulp voor het verwijderen van het nest.
Commandant Gert Olthof zei tegen de familie "Dat klaren we wel even".
Dat viel echter tegen toen eenmaal het drietal boven op het nok gearriveerd waren om het nest, compleet met jongeren, te verwijderen.
Na een aantal "hengel" pogingen lukte het om het nest met een drietal jongen omhoog te halen.
Een deel van het nest kon in een boom geplaatst worden in de hoop dat het kraaienechtpaar haar kroost hier verder groot kon brengen.
Bij navraag later bleek inderdaad dat het ouderpaar voor haar kroost heeft gezorg totdat zij uitgevlogen waren.
De familie van Heut was blij na dit, niet ongevaarlijke, karwei boven het randje van het dak.

Foto en tekst aangeleverd door Frans Willemsen.

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!