Geschiedenis

Redders in nood voor het Kraaienpaar op de Kijfwaard 1980.

  • Hits: 2298

pannerden brandweer

Van achteren naar voren, Mart Dukkerhof, Piet Heinst, Theo Terhaerdt.

Brand behoeft niet altijd de aanleiding te zijn om reddend op te treden. Al vroeg in de lente had een kraaienpaar zich meester gemaakt van een schoorsteen bij de familie van Heut op de Kijfwaard West.
In dit onderkomen brachten zij de wittebroodsweken door, althans dat was de bedoeling. De familie van Huet ondervond al enkele dagen problemen met het aansteken van de keukenkachel.
Als men dacht dat de kachel brandde dan kwam men bedrogen uit. Na enige speurwerk door de familie kwam aan het licht dat dit broedend kraaienpaar de schuld van dit alles was.
De familie nam contact op met de brandweer in Pannerden en vroeg om hulp voor het verwijderen van het nest.
Commandant Gert Olthof zei tegen de familie "Dat klaren we wel even".
Dat viel echter tegen toen eenmaal het drietal boven op het nok gearriveerd waren om het nest, compleet met jongeren, te verwijderen.
Na een aantal "hengel" pogingen lukte het om het nest met een drietal jongen omhoog te halen.
Een deel van het nest kon in een boom geplaatst worden in de hoop dat het kraaienechtpaar haar kroost hier verder groot kon brengen.
Bij navraag later bleek inderdaad dat het ouderpaar voor haar kroost heeft gezorg totdat zij uitgevlogen waren.
De familie van Heut was blij na dit, niet ongevaarlijke, karwei boven het randje van het dak.

Foto en tekst aangeleverd door Frans Willemsen.

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!