Met gedichten geschiedenis schrijven in Zevenaar

“Help jij mee geschiedenis te schrijven?” Zo begint het filmpje waarin kinderburgemeester Jasmijn een oproep doet aan kinderen tussen 6 en 18 jaar in de gemeente Zevenaar om een gedicht te schrijven. Een gedicht waarin ze hun gevoelens over de coronatijd verwoorden. Het startsein van de actie valt samen met Gedichtendag en de start van de Poëzieweek. Later dit jaar worden in de hele gemeente bomen geplant en bij iedere boom krijgt een selectie van de gedichten een plekje.

Gevoelens op papier

Kinderburgemeester Jasmijn vindt het belangrijk dat de gevoelens van kinderen en jongeren ertoe doen. Ze is benieuwd hoe de jeugd in de gemeente Zevenaar de coronaperiode ervaart. Vandaar dat ze oproept om de gevoelens in gedichtvorm op papier te zetten. De ingezonden gedichten worden tijdelijk in de Turmac Cultuurfabriek opghangen.

Bomenplantactie

Begin maart wordt, verdeeld over een aantal leeftijdscategorieën, een selectie uit de gedichten gemaakt. Bij de selectie wordt geen rekening gehouden met een verdeling over de kernen. Ter nagedachtenis aan de coronaperiode wordt wel in ieder dorp en in de stad Zevenaar eind maart een boom geplant. Bij iedere boom komt een gedicht te staan. Samen met de schrijver of schrijfster van het gedicht, onthult kinderburgemeester Jasmijn de twaalf gedichten.

Insturen!

De gedichten kunnen tot maandag 1 maart ingestuurd worden. De mailbox voor de gedichten, met vermelding van naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en mailadres, is kinderburgemeester@zevenaar.nl.
Het filmpje is te vinden op: https://youtu.be/f_zo4WAWwoY

 

Contactgegevens Dorpsraad

dorpsraad pannerden

Voor algemene vragen kunt u altijd terecht bij het Secretariaat middels email: dorpsraad@pannerden.info

IBAN:  NL27RABO 0304 6716 22

Kamer van Koophandel:  63738449

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.