Opvang Oekraïense vluchtelingen

Onderstaands schrijven is vanuit onze gemeente verzonden naar de omwonende van de Aerdtestraat. Dit op advies van de Dorpsraad.

Sinds juli 2022 verblijven ongeveer 15 Oekraïense vluchtelingen in de pastorie in Pannerden. De verwachting was, dat dit voor maximaal twee jaar zou zijn. U weet ongetwijfeld dat de oorlog in Oekraïne nog niet voorbij is en dat de toekomst onzeker is. De opvang is langer nodig. We openen daarom in december 2023 een nieuwe opvanglocatie aan de Aerdtsestraat 4 in Pannerden. In deze brief leest u hier meer over.

Waarom deze locatie?
De huidige opvanglocatie, de pastorie, wordt in de zomer 2024 gesloopt. De locatie aan de Aerdtsestraat is bijna klaar voor gebruik. Het heeft de juiste voorzieningen om vluchtelingen een fijn thuis te bieden. Op deze locatie gaan een aantal bewoners van de pastorie wonen. Zij voelen zich thuis in Pannerden, werken, kinderen gaan naar school, kennen de buurt en de omgeving en hebben een netwerk opgebouwd. Het is voor de bewoners fijn als ze dit kunnen behouden. Een aantal bewoners blijft nog in de pastorie wonen. We zoeken voor hen ook een geschikte opvangplek.

Duur van het verblijf
We verwachten dat we de bewoners begin januari 2024 verhuizen. We huren het pand voor maximaal twee jaar.

Wat merkt u hiervan?
U merkt weinig van deze verhuizing De bewoners zijn bekenden en voelen zich thuis in Pannerden. U heeft daar zeker uw steentje aan bijgedragen. Heel erg bedankt voor de gastvrijheid en het warme welkom in uw dorp. Dat is heel waardevol voor ons en de mensen ter plaatse.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief?
Neem dan telefonisch contact op met mevrouw van Kooten via (0316) 595 111.

Contactgegevens Dorpsraad

dorpsraad pannerden

Voor algemene vragen kunt u altijd terecht bij het Secretariaat middels email: dorpsraad@pannerden.info

IBAN:  NL27RABO 0304 6716 22

Kamer van Koophandel:  63738449

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.