Officiële Opening voor genodigden Zandwinningsinstallatie Lobberdense Waard

Het project Lobberdense Waard wordt ontwikkeld in het kader van natuurontwikkeling, hoogwater­bescherming, recreatie en grondstoffenwinning. Het gebied is gelegen in de uiterwaarden ten zuiden van Pannerden, ter hoogte van het punt waar de Rijn zich splitst in Waal en Pannerdens Kanaal. (Pannerdense Kop).

In de uiterwaard zal zand, grind en klei worden gewonnen en per schip afgevoerd. Daarnaast krijgt het hele gebied een natuurfunctie met de uitbreiding van bestaande natuur in de vorm van ontwikkeling van nieuwe riviergebonden natuur. Door de ingrepen ontstaat meer ruimte voor de rivier bij hoogwater. De gehele uiterwaard wordt op termijn opengesteld voor publiek en duurzaam beheerd. Kleinschalige recreatie vindt plaats in extensieve vorm middels wandelen (struinen), fietsen, vissen en zwemmen

De vraag is uitgezet om ook voor geïnteresseerden (lees burgers Pannerden) een rondleiding te geven. Hier komt men op terug. Met de gemeente zijn we met de Samenwerkingsgroep Lobberdense Waard (SLW) nog in overleg over de ontwikkeling en veiligheid van het fietspad. 

Namens de Dorpsraad is Niek Leenders vertegenwoordigd in de Klankbordgroep Lobberdense Waard. Zijn er vragen laat het weten.

Hoe het e.e.a. zich ontwikkeld en de mooie plaatjes en beelden verwijzen we naar https://www.lobberdensewaard.nl

 

Contactgegevens Dorpsraad

dorpsraad pannerden

Voor algemene vragen kunt u altijd terecht bij het Secretariaat middels email: dorpsraad@pannerden.info

IBAN:  NL27RABO 0304 6716 22

Kamer van Koophandel:  63738449

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.