Gemeente Zevenaar tekent voor betere hulp bij schulden

Burgemeester Lucien van Riswijk tekende op 12 april 2023 het convenant Lokale Overheid van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK). De NVVK heeft deze overeenkomst opgezet om schuldhulpverlening makkelijker en slimmer te regelen. Het biedt inwoners én de gemeente sneller financiële stabiliteit en toekomstperspectief


Rust en ruimte
Gemeenten helpen inwoners wanneer die schulden hebben, maar zij zijn vaak ook een van de organisaties waar de inwoner schulden heeft. Hierbij gaat bijvoorbeeld om schulden die zijn ontstaan door bijvoorbeeld gemeentelijke belastingen of boetes. Wanneer er voor de inwoner een schuldregeling nodig is om uit deze schulden te komen, gaat gemeente Zevenaar hier bijna altijd mee akkoord. De afspraken in het convenant onderschrijven deze werkwijze.


Wethouder schuldhulpverlening Stef Bijl: “Voor mensen met schulden is het belangrijk om de situatie onder controle te krijgen, te beginnen met een schone lei. We willen daarom onze inwoners zo goed mogelijk bijstaan. Dat veel gemeenten zich al aangesloten hebben bij het convenant, zien wij als een positieve ontwikkeling. Dit laat zien dat wij als schuldeisers het goede voorbeeld geven door mee te werken aan schuldregelingen. Zo krijgen inwoners weer rust en ruimte in hun hoofd.” 


Meer tijd voor vervolg
Het convenant zorgt dus voor schuldenrust bij de inwoner. Incassokosten lopen niet meer op en voor de schuldhulpverlener ontstaat meer tijd om de problematische schulden op te lossen.

Contactgegevens Dorpsraad

dorpsraad pannerden

Voor algemene vragen kunt u altijd terecht bij het Secretariaat middels email: dorpsraad@pannerden.info

IBAN:  NL27RABO 0304 6716 22

Kamer van Koophandel:  63738449

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.