Oproep uit Ooy: Stop zwerfvuil!

Ditmaal in de Rubriek "In de kijker" een ingezonden mail van een aantal buurtbewoners uit Ooy die het zwerfvuil beu zijn! Het onderwerp zwerfvuil is al een keer bij ons onder de aandacht gebracht, maar is klaarblijkelijk nog niet bij iedereen doorgedrongen. Als je dan een bericht leest zoals deze, dan is er nog veel te doen. Niemand doet het en het zijn niet onze kinderen, buren, familie leden of kennissen die het doen... maar anderen! Doelstelling is en blijft dat dit bespreekbaar is. Laat het een keer stoppen...

zwerfvuil ooy

Bewoners van Ooy bij Zevenaar vragen uw aandacht voor het volgende:

Ooy wordt door verkeer dat van- en naar Pannerden gaat als dumpplaats voor de genuttigde goederen gebruikt. Op de fiets en in de auto...

Vanaf de kruising/rotonde (Ooy, Groessen, Zevenaar) is er blijkbaar een vrijbrief om het afval dat je bij je hebt uit het raam van je auto of vanaf je fiets weg te gooien. Het gaat hierbij om waterflesjes, blikjes, van (alle merken) energydrink tot bier en frisdrank, chipsverpakkingen in alle soorten en maten, snoepverpakkingen, in alle varieteiten, van kauwgum tot Haribo, maar ook de lege bekers Mcflurry en de hamburgerverpakkingen van de Zevenaarse vestiging Burger King en de de Duivense vestiging McDonalds. Geen reclame voor een keten, dat mag niet, dus noemen wij ze alletwee.

Daarnaast liggen er ook pakjes Wicky, en andere tandenbedervende verpakkinkjes van chocolademelk. Deze zijn denk ik van de jongste fietsende vervuilers afkomstig. Maar ook verpakkingen van zoute pinda's, plastic zakken etcetera liggen er in overvloed. Als je al op de fiets zolang zo'n pakje of blikje in je hand hebt gehad en in de auto heb je de Mc Flurry al zolang vast gehouden om het leeg te drinken, wat is er dan op tegen of het nog even vast te houden en onderweg in een vuilnisbak te doen of thuis in de kliko? Dat begrijpen wij niet.

Laten we wel wezen, ik weet niet of inwoners van Pannerden de boosdoeners zijn, maar ik hoop met deze oproep een beetje bewustwording ook bij de Pannerdense bevolking dat de weg naar Pannerden ook de moeite waard is!

Een paar feiten: Hoelang het duurt voordat iets afgebroken is door de natuur?
Papier en karton: 0,5 jaar
Bananenschil: 3 jaar
Sigarettenpeuk met filter: 1 – 5 jaar
Plastic frisdrankflesje: 5 – 10 jaar
Plastic zak: 10 – 20 jaar
Kauwgom: 20 – 25 jaar
Patatbakje: 90 jaar
metalen blikje: 1,5-50 jaar

Alvast bedankt voor uw aandacht, en laten we er voor zorgen dat "onze" omgeving weer schoon wordt en blijft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.