Judith van Loon: 1-Vrijwilligster in Afrika

judith van loon op schipholJe bent 22 jaar, studeert SPH in Nijmegen, gaat voor een minor naar Enschede maar bemerkt dat de motivatie ontbreekt. Dit is wat Judith van Loon overkwam. Ze ging bij zichzelf te rade en kwam tot de ontdekking dat zij eigenlijk ook nog op zoek was naar een beetje "avontuur". Vlakbij haar woning in Enschede trof zij de organisatie "Activity International" aan.

Deze organisatie helpt mensen bij het plannen voor een bijzondere reis of vakantie. Je kunt hierbij denken aan werkvakanties, vrijwilligerswerk, taalreizen en au-pair werk. Een belangrijke overweging die nog overwonnen moest worden waren de kosten van deze werkvakantie. Want ook al ga je vrijwilligerswerk doen, je bent zelf verantwoordelijk voor het bekostigen van deze georganiseerde trip. Maar Judith hakte de knoop door en nam de beslissing om haar "avontuur" in Afrika te gaan zoeken door middel van een 12 weekse vakantie gecombineerd met vrijwilligerswerk.

Ze stopte met haar studie en haar baantje in Enschede en kwam terug naar Pannerden om zich voor te bereiden.

Wat ga je doen?

En zo begint mijn interview met Judith. Terwijl wij aan tafel zitten laat zij mij via een tablet zien hoe het schema er uit ziet en geeft toe dat het wel een beetje kriebelt. Verklaarbaar natuurlijk, want het is niet niets zo'n werkvakantie in Manzini, Swaziland (Zuid Afrika). Deze werkvakantie is een samenwerking tussen "Activity International" en "All Out Africa".

Op mijn vraag wat ze precies kan verwachten verteld Judith dat je ingezet kan worden bij sociale projecten en bouwprojecten. Liefst wil ze bij beide projecten ingezet worden. Bij de sociale projecten denkt ze voornamelijk aan Engelse les geven aan weeskinderen en bijvoorbeeld voorlichting geven over HI.V.

Voorkeur van Judith gaat uit naar werkzaamheden in een opvang- of weeshuis.

Maar ze kijkt er ook naar uit wat het vakantiegedeelte betreft. Dit bestaat uit kamperen in Kruger park, een week in Mozambique, een 10 daagse tour naar St. Lucia, Durban, The Wild Coast, The Garden route en als eindbestemming Cape Town (Kaapstad).judith uit pannerden

Dit gecombineerd met een periode van 2- en een periode van 3 weken vrijwilligerswerk in Swaziland en als afsluiter 3 weken vrijwilligerswerk in Kaapstad. Bij deze werkvakantie weet ze dat er ook een paar meisjes uit Nederland en een meisje uit België aanwezig zullen zijn. Het gehele internationale gezelschap bestaat uit ongeveer 15 personen. De voertaal is Engels zijn en daarom is Judith blij dat er ook Nederlanders in de groep aanwezig zijn. Kun je tenminste een keertje in het Nederlands kletsen.

Persoonlijk?

Persoonlijk denkt ze dat de indrukken en ervaringen die ze op gaat doen van invloed zullen zijn op de wijze hoe zij tegen zaken aankijkt. Ze weet dat ze in een omgeving komt waar armoede heerst en men niet de luxe heeft zoals wij die gewend zijn.

Wat dat betreft zeuren wij nogal snel en zouden wij eigenlijk niet zo moeilijk moeten doen. Waar ze zelf een beetje bang voor is zijn de ziektes zoals bijvoorbeeld malaria, ook al ben je hierop voorbereid door middel van medicatie, wilde dieren en het verliezen van persoonlijke spullen. Het gemis van familie en vrienden zal zeker mee gaan spelen en ze hoopt dat er mogelijkheden zijn om te internetten. Hiermee kan ze dan contact leggen met de achterban en houd ze een reisverslag bij wat te lezen is via de website: www.judith22.waarbenjij.nu 
Klik op voorgaande link om naar Judith's persoonlijke pagina te gaan op waarbenjij.nu. Reageren op haar reisverslag en -bevindingen is mogelijk.

Als ik met al deze ervaringen weer terug kom in Nederland heb ik wellicht voldoende motivatie en inspiratie om de studie weer op te pakken.

En terwijl Judith nog de laatste zaken controleert die zij mee moet nemen in haar backpack en tas, bedank ik haar voor het interview en wens ik haar veel succes toe in haar Afrika avontuur.

Judith is op zondag 3 maart 2012 vertrokken. Veel Succes namens Pannerden.info!Afrika judith

Voor meer info:

De website van Activity International

De website van All Out Africa

Klik hier voor een PDF bestand met informatie over Swaziland

Klik hier voor een PDF bestand over het programma dat Judith gaat volgen

{phocamaps view=map|id=1}

logo waoter

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.