Heden

Judith van Loon: 4-Toch wel..

  • Hits: 3207

I'am now very good Englisch speaking. The hole day i am listening to people to speak wich each other and to me. Nou het luisteren gaat me redelijk af.. haha denk dat ik zo'n 60% versta... Maar het terug praten vind ik nog lastiger! Wel even wennen dus! Maar dat is alles..

De vlucht ging verder goed. In dubai even bij de verkeerde gate gestaan met de andere 3 nl meiden, maar we kwamen er gelukkig nog optijd achter! Btw, erg mooi uitzicht vanaf de lucht in de nacht op Dubai!
Waar ik nog niet aan had gedacht op mijn eigen vliegticket, was dat er natuurlijk tijdverschil zit tussen dubai en nl, En op de vliegticket stonden gewoon de nl tijden.

Aangekomen in Manzini (Swaziland) vroegen ze wat ik hier kwam doen. I said Toerisme, want dat stond in mijn papieren. For how lang do you stay? uuhm for 3 month.. Die vrouw keek me echt zo aan van huh? I give you a stempel for a month. haha Oke top! Blijf tenslotte ook maar 1 maand totaal hier dus alles okee!!

Opweg naar de lodge kwamen we dus voor het eerst in contact met de afrikaanse cultuur. Allemaal mensen buiten lopen op de straat, zaten in een vet heet busje en vrouwen die met zakken op hun hoofd liepen. Je kent het wel van de foto's, maar dan om in het echt te zien, is toch anders! Aangekomen bij de lodge, zaten er nog andere reizigers die deze week (volgens mij) weer vertrekken. Lodge ziet er mooi uit! Zwembad erbij, lekkerlekker! Alleen zoals douchen en slapen enz is natuurlijk wel anders. Maar vergeleken met wat ik vanmiddag heb gezien, is dit zeker luxe! We slapen met z'n 4e in een tent. En ze waarschuwen ons al dat er zo monkey's binnen in de tent kunnen komen, dus alles moet dicht! Vanochtend heb ik van half 9 tot 2 uur naar engels (gelul) moeten luisteren.. Haha noem het maar even zo, want het is best veel zo als je in een keer moet omschakelen, en ik toch niet zo goed Engels kan. Maar het lukte me nog aardig, denk ik! haha
Om half 3 gingen we kennis maken met Swaziland en de cultuur. Zijn naar een museum geweest en daarna gingen we naar 'n village in Swaziland.. Het stonk er, alles wat wij in een prullenbak gooien, lag hier op de grond. De kippen liepen in de ronte en de kinderen liepen op blote voeten door het glas heen wat ook allemaal op de grond lag.
De kinderen zijn cute! Maar later kwamen we erachter dat ze voor ons in Nl ook wel wat "onbeschoft" zijn. Maar hier zie ik het anders! 
De kinderen wilde maar graag op de foto en vonden het allemaal wel interessant (net zoals ik natuurlijk).  "Shoot me" or "how are you". 
Verder de huisjes/tenten of hoe ik het ook moet noemen, tja voor ons nl vies, klein en ga maar door. Maar heb zeker respect voor de mensen hier, hoe ze leven enz. Daarna gingen we bbqen.. of nouja, we kregen het vlees aangeboden op een houten (schaal), samen met de koude bruine bonen, rijst, rauwkost en tomaatjes. We dachten, misschien moeten we even wachten op het bestek?? Maar bleek dus dat we alles met de handen moesten eten. We aten dus met z'n 4e van 1 schaal en dan ook nog is met onze handen. Nou ik heel netjes 1 voor 1 'n bruine boon pakken, haha maar die kinderen, die pakte gewoon een heel hand vol en stopte dit in hun mond. Nja erg smakelijk allemaal, want ook nog niemand had z'n handen kunnen wassen deze dag. Magoed, erg indrukwekkend en interesting.! 

Nu net me tas gepakt voor 5 dagen kruger park! Dus 1 rugtas met kleding, slaapspullen, fototoestel en shampoo voor 5 dagen.. Oja.. En de slaapzak moet ook mee (We think, but we don't shure!) 40 graden daar overdag, dus kan het me bijna niet voorstellen. Magoed, i will see it!

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!