De Duim: ruim vijftienduizend euro opgehaald voor de Nieuwe Duim

Waar een klein dorp zo groot in kan zijn; ruim vijftienduizend euro opgehaald voor de ‘Nieuwe Duim’

Na een tijdje met ons hoofd in de wolken te zijn geweest, zijn we weer met beide voeten op de aarde geland. Wat een ge-wel-dig resultaat heeft onze ’24 uur Duim’ opgeleverd: ruim vijftien duizend euro voor de inrichting van ons nieuwe gebouw!

het glazen huis van jongerensoos de duim in pannerden

‘Hoe gaan we ooit zoveel geld inzamelen voor het nieuwe gebouw?’ klonk het tijdens de vergadering in september. Bij wijze van grap riep iemand tijdens het brainstormen: ‘laten we ons 24 uur lang opsluiten, dat werkt bij ‘Serious Request’ ook’. Wat begon als een grap, werd door een groep binnen het bestuur serieus opgepakt. De maanden oktober en november vlogen voorbij door de vele voorbereidingen die getroffen moesten worden, en zo was het 22 december 2018.

de bestuursleden van jongerensoos de duim in het glazen huis

Op 22 december om 17:00 uur sloten de deuren van de ‘Glazen Duim’ en dat gebeurde met veel bekijks. Mensen konden geld doneren, opdrachten bedenken in ruil voor een beloning, plaatjes aanvragen én natuurlijk een heerlijk feestje bouwen. Dit laatste werd mogelijk gemaakt door de hulp van oud-bestuursleden die achter de DJ-booth de tent op de kop zette, door vrijwilligers die hielpen bij de bardienst en de leuke verrassing van de Rinoceros uit Groessen om onze actie te steunen en een bardienst mee te draaien.

Dat de avond super gezellig was, stond als een paal boven water. Die uitzinnige vreugde werd nog groter toen om 02:00 uur een tweede tussenstand bekend werd gemaakt: ruim vijf duizend euro! De zondag moest nog beginnen!

een van de challenges tijdens het glazen huis

Foto hierboven: een van de ‘challenges’ om geld binnen te halen!

drukte in de jongerensoos tijdens het glazen huis

Foto hierboven: gezellige drukte tijdens de happening in jongerensoos De Duim.

Zondagochtend stond voor de 65+ vrienden van de Duim een kop koffie en een fanatiek potje bingo op de planning. Om 10:30 uur was er geen plek meer over en werd er om de bingoprijzen gestreden.

bingo tijdens het glazen huis in jongerensoos de duim

Foto hierboven: Druk bezochte bingo ochtend.

Ondertussen werd er hard gewerkt om het middagprogramma opgebouwd te krijgen: de kerstmarkt met glühwein, broodjes knakworst en heerlijke soep. Het werd een drukte van jewelste, mede doordat Wim Reijmer de kroeg dicht deed om bij de Duim te steunen. Een prachtig voorbeeld van de betrokkenheid van Pannerden bij de Duim. Na het sfeervolle optreden van ‘Ien Orde’ was iedereen klaar voor een spetterend einde!

Dit spetterende einde kwam er! Een enorme opkomst van jong tot oud en fantastische donaties maakten het om 17:00 uur tijd voor de eindstand. Die eindstand maakte één ding heel duidelijk: de Duim is een begrip in Pannerden, een plek waar jong en oud samenkomt en waar al 45 jaar lang onvergetelijke herinneringen worden gemaakt. Door deze fantastische opbrengst van ruim vijftienduizend euro, zullen er nog heel veel mooie herinneringen gemaakt kunnen worden in ons nieuwe gebouw!

eindstand van het glazen huis de duim

Door middel van dit bericht willen wij als bestuur iedereen die ons geholpen en gesteund heeft ontzettend bedanken! Van de vrijwilligers die achter de bar hebben geholpen, tot de mensen achter de kerstkraampjes, tot aan de gulle gevers! Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!

Waar een klein dorp toch zo ontzettend groot in kan zijn.

Bestuur jongerensoos de Duim

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.