Activiteiten & Evenementen

Hengelsport Vereniging De Rietvoorn Pannerden 2019

  • Hits: 1702

De algemene jaar - ledenvergadering van HSV De Rietvoorn kan men over het algemeen tevreden zijn over de ledenontwikkeling. Wij kunnen u dan ook melden dat de jeugd in de leeftijd vanaf 6 tot 14 jaar van het Gelders Eiland gratis lid kunnen worden van onze vereniging. Vissen met een hengel , te verstaan een werphengel of vaste hengel . Verder moet men zich wel inschrijven, zonder deze gratis lidmaatschapkaart mag er niet gevist worden. Natuurlijk mag je altijd een vispas aanschaffen, dat moet je met je ouders regelen. Bij HSV De Rietvoorn is dat mogelijk op de
WWW.hsvderietvoornpannerden.nl Site Vispas Online.
Als de leden het willen een wedstrijdcommissie te vormen, hiervoor is de weg vrij meld je.

De jeugdwedstrijden staan gepland op 10 en 17 juli, en de laatste op 24 juli. Prijs uitreiken Cafetaria Gebroeders Janssen Schoolstraat 6 Pannerden.  Alle wedstrijden aan de jeugdvijver. Leeftijd  van 5 tot 9 en van 10 tot 14 jaar . Inschrijven 17.30 tot 18.30 uur Jeugdvijver, wedstrijd aanvang 18.30 uur einde 20.30 uur.
Visles in samenwerking Sportvisserij Midden Nederland 6 september groep 7 basisschool ’t Scathe onder leiding van leermeester Ans van Heumen uit Deest.
Ouders van u deelnemend kind, probeer deze praktische visles start 13.00 uur aan de jeugdvijver te ondersteunen.
Theorie op school van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Dameswedstrijden  1-8-en 19 september.

Ontwikkeling viswater.

Duidelijk waarneembaar dat het viswater vooral de putten langs de Dijk de laatste jaren zwaar te verduren kregen. Veel van deze viswateren zijn door droogte uitgestorven. Natuurlijk met hoogwater komt er weer nieuw leven in. Overstroming gaan mondjes maat. Zoals 1995 bracht voor veel verenigingen veel vis binnen. Het duurde tot 2003 toen de Kijfwaard wederom onder  is gelopen, maar het leverde  weinig op. Het wassende water behoort minimaal met 0,50 cm over de zomerdam op de Geitenwaardse dam heen te stromen, anders komt er  weinig vis mee. Nu is het dan al weer 16 jaar geleden dat de kijfwaard in een watermassa veranderde. 2019 is positief gezien de hoeveelheid sneeuw in de gebieden zijn gevallen dat ons deze lente voorzien moet van hoog water.
Dit verwachte hoge water doet de visstand in de leemputten weer herstellen?

Het tweede probleem is na al die jaren de begroeiing van wilgen en populieren. Dit vraagd onderhoud, een vereniging is aangewezen op vrijwilligers, dat zijn er maar enkelen die er voor klaar staan. Dat zijn meestal de ouderen. Het is wel zo willen de leden blijven vissen zullen zij naar de toekomst gericht zeker hun handen uit de mouwen moeten steken. Ook vragen we tijdens jeugdwedstrijden vrijwilligers om de kinderen helpen te ondersteunen.
De vereniging beschikt over
3 gecertificeerde verenigingscontroleurs en 1 gecertificeerde federatiecontroleur.
Het bestuur wenst de leden  een succesvol verenigingsjaar. 
Vrijwilligers melden op
secretaris@hsvderietvoornpannerden.nl

Artikel en foto ingestuurd door Frans Willemsen.

visles

Visles op ’t Scathe groep 7 met leermeester Ans van Heumen.

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!