Activiteiten & Evenementen

Op zondag 31 oktober, om 10.00 uur de laatste Heilige Mis

  • Hits: 461

Gebouwen 2 nov 2012 043 kopie

Op zondag 31 oktober, om 10.00 uur, zal de laatste Heilige Mis gehouden worden in de Sint Martinus-kerk van Pannerden. Per 1 november zal de kerk officieel aan de eredienst worden onttrokken.
Het bericht van onttrekking is schriftelijk aan het parochiebestuur van de parochie Sint Willibrordus bekend gemaakt door Willem J. kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht.

Een groep mensen uit Pannerden maakt zich sterk om het gebouw over te nemen en te exploiteren. Het idee is om een aantal appartementen in het huidige middenschip te realiseren. De toren en een deel van het liturgisch centrum zouden daarnaast kunnen worden gebruikt voor culturele activiteiten en bijeenkomsten van de dorps- of geloofsgemeenschap.
De Sint Martinuskerk is de derde van negen kerken van de parochie Sint Willibrordus, die gesloten worden.
Iedereen is van harte welkom deze slotviering fysiek bij te wonen. Er is geen sprake meer van een beperking van het aantal aanwezigen, maar de Heilige Mis zal ook te volgen zijn via het YouTube-kanaal van de parochie:

https://www.youtube.com/watch?v=ba2vvIApm84

Het pastoraal team zal voorgaan en de zang wordt verzorgd door twee cantors. Aan het einde van de plechtigheid zal een ritueel plaatsvinden, waarmee de kerk haar functie verliest voor de H. Mis.

Na de viering is er nog gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kop koffie. 

Het parochiebestuur.

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!