Zomercarnaval op ’t Scathe

Afgelopen vrijdag vierde basisschool ’t Scathe na 2,5 jaar weer carnaval.
Om 11.00 uur kwam de carnavalsvereniging met prins Frans, adjudant Albert en de prinsenraad de kinderen van ’t Scathe ophalen. De Gorgies reden zoals elk jaar met hun mooie prinsenwagen voorop en alle kinderen van ’t Scathe liepen er in hun allermooiste zomerse outfit achteraan. Zo ging een bonte stoet op weg om jeugdprins Stijn en adjudant Mart en vervolgens jeugdprinses Feline met hofdame Fenna op te halen. De vrolijke, dansende optocht trok veel bekijks.

zomercarnaval1a

Eenmaal terug op school was er eerst een lunchpauze waarna het feest op het schoolplein losbarstte. Van groep 1 t/m 8 lieten alle groepen een mooi optreden zien afgewisseld met dansen waarbij alle leerlingen meededen. Zoals bijvoorbeeld in plaats van een gewone polonaise een limbopolonaise.
zomercarnaval1b

Tot slot was er namens de carnavalsvereniging nog een dankwoordje van de langstzittende prins carnaval van ’t Land van Waoter en Wiend ooit. Hij bedankte de hoogheden van ’t Scathe (Stijn, Mart, Feline en Fenna), de leerkrachten en directeur, de oudervereniging, de Gorgies en natuurlijk alle leerlingen voor het geweldige feest en wenste iedereen alvast een fijne vakantie.

zomercarnaval1c

Tekst Anoek Meurs, foto's Frans Willemsen.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.