Deuren wagenwijd open op Fort Pannerden

Fort Pannerden zet op zondag 10 september de deuren wagenwijd open.
Het is weer de landelijke Open Monumentendag
. Met kunst en fortverhalen!!

fort2

Open Monumentendag
Op zondag 10 september mag u Fort Pannerden niet overslaan! Het fort is gebouwd in 1869, prachtig gerestaureerd en onderdeel van UNESCO Werelderfgoed ‘De Hollandse Waterlinies’.

Het Fort ligt in een wonderschoon natuurgebied, Klompenwaard, onderdeel van De Gelderse Poort en is eigendom van Staatsbosbeheer.
Op Open Monumentendag is het fort geopend tegen een gereduceerde prijs: € 7.50. U kan uw tickets online boeken via onze website: www.fortpannerden.eu. Voor houders van een museumkaart is de toegang gratis.

Kunst
Ook dit jaar biedt Fort Pannerden een podium aan kunstenaars van het Kunstcollectief Gelderse Poort in het tweede weekend van september.Op zondag 10 september zal koor JEKADEE twee optredens geven: om 14.15 uur en om 15.00 uur.

Vanaf zaterdag 9 september tot eind oktober zijn er werken te zien van 3 beeldend kunstenaars: Peter Bergenhenegouwen (beelden en objecten), Charlotte Aukema (grafisch werk) en Gerrie Cuijpers (schilderijen en (foto)collages).

De toegang de expositie is gratis.

Voor meer informatie over de kunstenaars en hun werk: https://www.fortpannerden.eu/evenementen

Fortverhalen
Jong en oud kunnen het Fort op verschillende manieren beleven.
De gidsen van Fort Pannerden laten u graag alle details van Fort Pannerden zien, er worden meerdere rondleidingen op een dag gegeven. Liever zelf op pad? Neem de audiotour Fortverhalen mee. Voor de kinderen bieden wij de speurtocht ‘Expeditie Pannerden’ en er is een thema speurtocht, die deze maand in het teken staat van Kunst in het Fort. Of speel het escaperoomspel ‘Elements’. Een kanon demonstratie behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn mooie wandelingen uitgezet in de Klompenwaard en in de fortgracht. Geniet van het uitzicht over de rivieren vanaf het dak en sluit de dag af in ons restaurant.
Openingstijden en tickets

Het fort is de hele maand september geopend van 11.00-17.00 uur, behalve op maandag.

Zie voor overige informatie: https://www.fortpannerden.eu

Adres: Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.