Activiteiten & Evenementen

Verkeersles over de dode hoek

  • Hits: 3538

Op maandag 19 november hebben groep 7 & 8 van basisschool 't Scathe uit Pannerden een dode hoekles gevolgd. Met het lesprogramma Veilig op Weg leerden de kinderen wat je het beste kunt doen als je een vrachtauto, bus of landbouwvoertuig op straat tegenkomt. Dankzij de inzet van instructeur Menzo Korver (Korver Verkeersopleidingen) & chauffeur Jaap Giezen van transportbedrijf Wim Bosman, kregen de kinderen een leuke les over de dode hoek en andere zaken waar bestuurders van grote voertuigen mee te maken hebben.

Veilig op weg
Het lesprogramma Veilig op Weg begint in de klas met een dvd en een quiz, waarin de kinderen leren wat de dode hoek is en hoe ze veilig kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Met behulp van lesborden spelen de kinderen praktijksituaties na. Maar het spannendste gedeelte van de les is natuurlijk wanneer de kinderen plaats mogen nemen in de cabine van een echte vrachtauto.

Oefenen met uw kind!
Verkeer leer je pas echt door het te doen. Verkeersedcuatie hoort dan ook niet alleen in de klas. Ook ouders spelen een belangrijke rol. Bespreek af en toe de twee vuistregels met uw kind(eren).

1. Ga nooit naast een vrachtauto staan maar blijf er rechts en ruim achter.

2. Houd meer dan drie meter afstand aan alle zijden van de vrachtauto.

De dode hoek in het verkeer
Chauffeurs van vrachtauto's, bussen en andere grote voertuigen hebben geen zicht op verkeer rechts naast hun auto en pal voor en achter hun auto. Dat leidt jaarlijks tot gemiddeld 15 dodelijke ongevallen en 22 zwaargewonden (Bron: SWOV).
Verschillende maatregelen, zoals spiegels en camera's op grote voertuigen, maken de dode hoek kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, vooral aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen.

Veilig op Weg is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland en Transport en Logistiek Nederland (TLN) en is mede mogelijk gemaakt door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG).

dh1

dh1

dh1

dh1

dh1

dh1

dh1

dh1

dh1

dh1

dh1

dh1

dh1

dh1

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!