Terugblik Zwerfvuilactie 2013

Vandaag 9 maart had de werkgroep Zwerfvuil weer zijn jaarlijkse schoonmaakdag. De invalswegen van onze kerkdorpen zijn weer door 45 vrijwilligers ontdaan van al het afval. Zij hadden zich om 9 uur in het Dorpshuis te Aerdt verzameld. Na een kop koffie met ontbijtkoek zijn ze aan de slag gegaan met behulp van grijpers, afvalzakken, handschoenen en natuurlijk herkenbare vestjes.
In groepjes van 2 à 4 personen hebben ze de gekozen route schoongemaakt. Er is weer van alles gevonden o.a. een winkelkarretje in de berm bij de Berghoofdseweg, een halve BH langs de Rijndijk en natuurlijk weer honderden flesjes, koffiebekertjes e.d.
Ondanks de regen was elke deelnemer opgewekt aan het werk. Het is erg fijn te zien dat we jaarlijks een vaste kern van ongeveer 35 mensen hebben. Het doet de werkgroep goed om te merken dat deze vaste groep en de nieuwelingen de schoonmaakdag weer heeft laten slagen.

Om 12.00 uur was iedereen zich weer in het Dorpshuis. Hier wachtte een kop lekkere warme soep met stokbrood en kruidenboter. Twee dames hadden weer een uitstekende soep gemaakt, die smaakte na een ochtend werken in de regen.
De afvalzakken en vreemde voorwerpen waren in de container gedumpd. Een grote vuilcontainer was weer tot de rand gevuld. Waar al die rotzooi van daan komt is onbegrijppelijk. We willen onze jeugd toch een schone aarde achterlaten???
Alle deelnemers van harte bedankt en we hopen iedereen volgend jaar weer te zien. Misschien gaan we dan mewt 60 vrijwilligers op pad of leert men het mee te nmen naar huis en gaan we voor niets op pad.

Margriet Schellekens
Namen de werkgroep Zwerfvuil

DSC 0084

DSC 0084

DSC 0084

DSC 0084

DSC 0084

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.