Activiteiten & Evenementen

Jeugdkamp Pajodos

  • Hits: 3172

Locatie: de Pauwengaard te Pannerden

Doel:     Jeugdkamp Pajodos

Deelnemers: 24 kinderen en 6 begeleiders van de verenigingen; Pajodos, Litac uit Lichtenvoorde, S.S.S.Irene uit Lintelo, Rapid uit Rosmalen en diverse vrijwilligers van Pajodos.

Vrijdagavond rond 18.00 uur kwamen de eerste kinderen al binnenvallen, het leek wel of ze een vakantieperiode van 2 weken gingen i.p.v. dit 2 daagse evenement. Al snel werden er luchtbedjes opgeblazen (elektrisch of met de mond) matjes uitgerold en al de hutkoffers werden uitgestald. De kinderen lagen allemaal in 1 ruimte door elkaar. De begeleiding lag een stukje verderop in de kantine, zodat er toch “toezicht” was. Iedereen kleedde zich om in tennisoutfit, want om 19.00 was er een “Battle Field toernooi” gepland. Nadat plechtig de opening verricht was er een aanvullend woordje door de voorzitter van de DTBN, Wim Fennis. Wim opende vervolgens het toernooi met de jongste deelnemer van het jeugdkamp (Pauline Joosten/Pajodos), door de openingsbal te slaan.

De kinderen waren ingedeeld in de A-B-C klasse en in iedere klasse werd er zwaar gestreden. Mooie wedstrijden werden gespeeld, zoals een wedstrijd in de C-klasse, waar 2 kinderen allebei redelijk safe (boogballetjes) naar elkaar toespeelden. Het was een zeer spannende wedstrijd waarbij de rally’s best lang duurde. Na een 5-7 minuten stond het nog maar 2-1. Dit kon een lange strijd worden, maar ook daar kwam uiteindelijk een terechte winnaar uit voort. Uiteindelijk hebben we in dit toernooi 3 winnaars (A-B-C klasse) en volgde rond 22.00 uur de prijsuitreiking.

 

    

A-Klasse

    

B-Klasse

     

C-Klasse

  
1. Brian Willems (Rapid) Max Cau (Rapid) Eline Selman (S.S.S.Irene)
2. Lonneke Harmsen (Pajodos) Jeroen Pennings(Rapid) Bart Selman (S.S.S.Irene)
3. Daniëlle Roëling (Litac) Nino Brouwers(Rapid) Wouter Schulp (Rapid)

 

Na dit (in) spannende toernooi werd er nog een “rond om de tafel” gespeeld (zelfgemaakte tennistafel) met alle kinderen, waarbij alle kinderen behoorlijk fysiek getest werden (alsof ze al niet moe waren). Rond 24.00 uur ging iedereen “slapen”………..ja dat dachten wij. Er werd gezellig gekeuveld gechilled en gechat, de telefoons kwamen tevoorschijn, maar slapen……..rond 03.30-04.00 uur werd er door de leiding geroepen dat als er niet geslapen werd, de herriemakers in de ruimte van de begeleiders mochten gaan slapen. Dat we daar niet eerder aan gedacht hadden, aan deze sublieme uitspraak, want het was namelijk in 1 keer muisstil. Zo hebben we toch nog een goede nachtrust gehad van een paar uur.image001

15 juni 2013.

De volgende ochtend stond er een gezamenlijk ontbijt op het programma. Adri (voorzitter Pajodos) werkt bij een zuivelfabrikant genaamd X, die de drankjes verzorgde in de ochtend, echter binnen de begeleidingsgroep zat ook een begeleider (Gert, S.S.S.Irene) die voor zuivelfabrikant Y werkte. Je snapt het al, dat was water en vuur, een gezonde concurrentie gelukkig, maar de producten X en Y kwamen nog veelvuldig ter sprake deze dag. Na het ontbijt stond er onder andere een fotopuzzel speurtocht en diverse andere spelen op het dagprogramma, waarbij het codewoord “radartoren” een lekker ijsje opleverde bij Cafetaria Janssen. Tussendoor werd er nog een broodje kroket of broodje frikadel genuttigd. Het spel Tangram werd door veel kinderen als lastig gevonden, maar toch werd ook hier goed in gescoord. Door een verkeerde telling bij het “Sjoelen”, moest dit onderdeel opnieuw gedaan worden door 2 groepen en tenslotte was iedereen redelijk moe aan het eind van deze dag. Tenslotte eindigden we met een gezellige BBQ. Het weer speelde mee deze middag (’s morgens 1 bui gehad) dus iedereen kon zijn buik vol eten, buiten in het zonnetje.

Tijdens de BBQ werden de oud bestuursleden Alex van Deelen, Willy Bach en Albert Wolf (allen Pajodos) nog bedankt voor de werkzaamheden voor Pajodos en het organiseren van de voorgaande jeugdkampen in Pannerden. Het laatste evenement was “Oefening Stofwolk” bij deze oefening pakte iedereen zijn boeltje weer in en stoof huiswaarts.

Namens het organiseerde comité,

Allemaal bedankt, diegenen die dit jeugdkamp mogelijk maakten, met name sponsoren Arla Foods en Have It.

Tagged under Sport
Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!