Activiteiten & Evenementen

Een dijk van een Darttoernooi!

  • Hits: 18121

Let’s…Play…Darts!

Op 29 januari jl. vond er een darttoernooi plaats bij Café de Dijk, georganiseerd door onze plaatselijke dartclub DCP. Dit was niet zomaar een toernooi, maar een toernooi exclusief voor Pannerdense bewoners.En er was zeker belangstelling voor. Meer als dertig Barney-wannebe’s meldden zich bij de organisatie voor een gezellig avondje kroegsporten.

Dat darten vooral door mannen word gedaan kwam deze avond ook duidelijk naar voren. Tussen de aanmeldingen zaten slechts 6 vrouwen.

Maar vrouw of niet, de dames deden gezellig en ook zeker fanatiek mee. Onder de vrouwelijke deelneemsters bevonden zich onder anderen Ans Janssen en Mario Willemsen. De dames besloten samen mee te doen. De dames gaven aan dat ze verder eigenlijk nooit iets met darts doen, dus ze waren blij dat ze wat pijltjes van de club konden lenen voor de deelname.

Na 19.00 was de inschrijving gesloten en kon men beginnen met ingooien. In de zaal waren tien banen opgesteld. Met behulp van een computerprogramma werden er groepen gemaakt. Bas Wildenbeest nam de taak als omroeper op zich. Beginners tot gevorderden werden door elkaar ingedeeld. Arno Benning: ‘En dan moet dat programma mij nou net bij drie dartleden indelen…’ Gelukkig is de computer altijd eerlijk.

De eerste ronde bestond uit acht poules. Uitgooien was op alle mogelijke manieren toegestaan. De gevreesde buitenste rand van het bord was dus niet de enigste manier. Dat maakt het spel al een stuk aantrekkelijker voor de beginners.

Tussen de rondes door kon men terecht bij barman Cyriel voor een drankje. De tussendeur naar het café was ook geopend, dus af en toe kwamen er wat toeschouwers kijken naar de spelers.
De zaal raakte langzaam steeds ietsje voller, dus de darters moesten zich wel van hun beste kant laten zien. En waar iedereen op zat te wachten, een 180’er, kwam eigenlijk bijna niet voor… Jammer, want daar was een pul bier mee te verdienen! Opvallend genoeg liepen er wel aardig wat mensen met een pul bier rond… Heb ik ze zeker gemist?

Na de voorronde ging men over op de tweede ronde waar de winnaars tegen de winnaars speelden, en verliezers tegen de verliezers. Dit keer werden de regels wel in acht genomen, en moest men dus dubbel uit spelen. Roel Dieks : ‘Zoals het hoort, anders is darten geen darten!’

De spelers waren iets meer aan elkaar gewaagd omdat het moeilijkheidsniveau nu dus een tikje hoger lag. De tijd vloog voorbij.

Tegen twaalf uur kwam deze ronde pas tegen zijn eind en werden de overgebleven winnaars bekend. De laatste strijd zou gaan tussen de volgende personen: Bas Wildenbeest, Wim Schopman, Coen Stronkman en Jorg Weijers.

Maar laten we de verliezers niet vergeten. De verliezers die tot het laatst het hardst gestreden hebben bleken uiteindelijk Roy Joosten en Ralph te Dorsthorst te zijn. Roy versloeg Ralph, en werd daarmee de ‘winnaar’ van de verliezersfinale.Helaas geen poedelprijsje, maar wie weet wel een naam hoog te houden op een nieuw toernooi?
Wie is uiteindelijk de winnaar geworden van deze Pannerdense Lakeside? Was het de vermoeidheid, of toch heel goed spel? Jörg Weijers versloeg Bas Wildenbeest uiteindelijk met 4-0 en mocht zich de winnaar van de avond noemen. Met een uitreiking van een leuk geldbedrag voor de nummers een tot en met drie werd deze avond besloten. DCP kan terugkijken op een leuke, gezellige en succesvolle avond. Wie weet volgend jaar weer? Ik ga denk ik maar eens oefenen… Zien wij elkaar dan volgend jaar in de finale? (Ik lust je rauw!)

Anne

{jcomments on}

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!