Activiteiten & Evenementen

Toneelopvoering 't Scathe: Opa en de reismachine

  • Hits: 2045
toneel_school01
toneel_school02
toneel_school03
toneel_school04
toneel_school05
toneel_school06
toneel_school07
toneel_school08
toneel_school09
toneel_school10
toneel_school11
01/11 
start stop bwd fwd

Verhaal theaterdag ’t Scathe op donderdag 12 maart.

Opa en de reismachine

Het verhaal gaat over een opa die over de hele wereld kleinkinderen heeft. D.m.v. een reismachine gaat hij met behulp van Fanja de reisleidster , alle kleinkinderen af ondertussen beleeft opa allerlei avonturen.

Ze starten in Frankrijk waar opa een bezoek brengt aan de wijnboerderij, dan gaan ze naar Rusland waar opa in aanraking komt met toverijsschotsen. Vervolgens gaat opa naar India waar hij te maken krijgt met slangen en slangenbezweerders. Een slang bijt hem in de bil, opa wordt ziek en moet behandeld worden door wijze goden (Boedah). Nadat hij weer is opgelapt kan hij zijn reis vervolgen naar Afrika waar de kleinkinderen een mooi schildenritueel laten zien waarop hij het leven in Afrika te zien zal krijgen.

Na wat problemen met de reismachine komen opa en Fanja terecht in Italië. Door de nauwe straatjes van Italië leert hij het leven in dit land kennen tot…. Opa door de maffia gevangen wordt genomen. De Italiaanse kleinkinderen gaan een gevecht met de maffia aan en winnen de strijd. Opa is opgelucht maar ook erg moe en Fanja brengt opa weer naar huis. Eenmaal thuis is opa blij dat hij al zijn kleinkinderen heeft gezien en valt moe maar voldaan in slaap.

Tekst: Marleen Wezendonk. Namens het team van b.s. ’t Scathe.’

Foto's: Frans Willemsen.

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!