Activiteiten & Evenementen

Claudius Civilis richt zich op de jeugd

  • Hits: 2064

Rond Koningsdag is er weer van alles te doen in en om het schuttersgebouw van Claudius Civilis in Pannerden.

Op zondag 26 april wordt het traditionele Koningsbal gehouden.

Vibe

Tijdens deze feestavond worden o.a. de jubilarissen van het schuttersgilde gehuldigd en kan men alvast in de stemming komen voor Koningsdag. De zaal is om 19.00 uur geopend en rond 19.30 uur beginnen de huldigingen, uiteraard begeleidt door het offficierencorps van Claudius Civilis. Na de huldigingen barst het feest los onder aanvoering van de muzikale klanken van topformatie Vibe. De entree is gratis voor de leden en begunstigers, zij dienen dan wel hun ledenpas mee te nemen. Het officierencorps is op zoek naar aanvulling bij de officieren en vendeliers, hiervoor kunnen zowel heren als dames zich melden, uiteraard ook jongens en meisjes zijn van harte welkom.

Op Maandag 27 april rond 11.00 uur verzamelen alle kinderen met versierde fietsen, karren, steppen, etc. zich op het dorpsplein. Omstreeks 11.15 uur volgt dan een muzikale rondgang door Pannerden, samen met Harmonie Wilhelmina en het officierencorps.
Bij terugkomst op het dorpsplein volgt een toespraak van een afgevaardigde van B&W van de gemeente Rijnwaarden en een vendelhulde. Aansluitend wordt met een ballonnenwedstrijd het startsein gegeven voor de vrijmarkt en het spellenparcours voor kinderen. Voor de volwassen is er een gezellig terras ingericht.

Officierencorps

Om 13.00 uur is er een uniek moment; voor het eerst in de geschiedenis zal er worden gestreden om de titel van Jeugdkoning en Jeugdkoningin van Pannerden.
De jeugd van 13 t/m 17 jaar kan d.m.v. vogelschieten een gooi doen naar de bijzondere eer om als eerste jeugdkoning(in) de boeken in te gaan. Voor meer informatie kijk op de Facebook pagina van Claudius Civilis.

Om 15.00 uur is het de beurt aan de oud-koningen en oud-koninginnen, zij gaan met elkaar de strijd aan om de titel van Keizer en Keizerin. Dit evenement wordt om de 5 jaar gehouden, de vraag is dus wie zich de komende 5 jaar Keizer(in) van Pannerden mag noemen.

Omstreeks 17.00 uur zullen de nieuwe hoogheden officieel worden geïnstalleerd, waarna om 18.15 uur Koningsdag wordt afgesloten.

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!