Activiteiten & Evenementen

Boom geplant ter herinnering aan Piet Veltman

  • Hits: 2466
boom01
boom02
boom03
boom04
boom05
boom06
boom07
boom08
boom09
boom10
boom11
01/11 
start stop bwd fwd

Op woensdagmorgen 22 april omstreeks 10 uur werd de Rode Esdoorn (Caer Plataan Faassen Black) gezamenlijk met de vrijwilligers van de Kinderboerderij geplant. Nadat de voorbereidingen door de vrijwilligers waren uitgevoerd werd door de nieuwe voorzitter Jan van Huet, de weduwe Mevrouw Leen Veltman Jeuken afgehaald van haar woning gelegen tegenover de kinderboerderij aan de Pr Willem Alexanderstraat.

Ter herinnering en als dank aan de beheerder en verzorger van de kinderboerderij Pannerden, de heer Piet Veldman werd op 22 april een Boom geplant in de Kinderboerderij.
Op 23 januari j.l. is de beheerder/verzorger van de Kinderboerderij, de heer Piet Veltman, overleden.

Piet is vanaf de oprichting van de Kinderboerderij, in 1993, betrokken geweest bij de realisatie van dit project. Eerst bij de opbouw van de dierenweide en daarna als hoofdverzorger en beheerder van de dieren.

Hij had als voormalig boer de benodigde kennis van koeien, schapen, geiten, herten, kippen en andere dieren. Het was als het ware een stukje van hemzelf.
Samen met de andere vrijwilligers heeft hij zich 22 jaar ingezet voor de Kinderboerderij. Hij heeft ook jaren een bestuursfunctie uitgeoefend. Ook toen hij ziek werd kon hij de Kinderboerderij moeilijk los laten.
Vanuit zijn woning had hij een prachtig uitzicht op de Kinderboerderij, waarvan zijn echtgenote nog dagelijks mag genieten.

Weduwe mevrouw Veltman Jeuken ondersteunde dan ook het planten van de Rode Esdoorn.

Foto: Frans Willemsen.
Tekst: Nico van de Wetering.

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!