Koningsspelen op de velden van RKPSC

Op vrijdag 22 april j.l. hebben de basisscholen De Driekhoek (Aerdt), De Berkhaag (Herwen) en ’t Scathe (Pannerden) samen de Koningsspelen gevierd. In eerdere edities was er al eens een sponsorloop en een vossenjacht gedaan op deze dag maar dit werd dan door de scholen apart georganiseerd.


Dit jaar was het idee om de handen ineen te slaan en het grootser aan te pakken. De dag begon voor alle leerlingen op de eigen school waar een heerlijk Koningsontbijt genuttigd werd. Ook dansten de leerlingen op het nieuwe Koningslied “Hupsakee”. Na deze warming-up togen alle leerlingen naar de velden van RKPSC waar al diverse sportieve activiteiten waren klaargezet. Het zonnetje scheen en de sfeer zat er meteen goed in. Er werden activiteiten gedaan in gemixte groepjes (leerlingen van de drie scholen zaten bij elkaar in de groep) en de nadruk lag op plezier maken. Aan de lachende gezichten van de leerlingen en de enthousiaste hulpouders en leerkrachten te zien, was dit zeker het geval! Met een welverdiend ijsje werd deze sportieve dag afgesloten.

De samenwerking tussen de scholen verliep prima en is zeker voor herhaling vatbaar! Kortom: een geslaagde dag om op terug te kijken!
Deze dag hebben rond de 260 kinderen aan de koningspelen deelgenomen.

Dank aan onze fotograaf: Frans Willemsen

 Konings spelen 't Scathe 002Konings spelen 't Scathe 014Konings spelen 't Scathe 018Konings spelen 't Scathe 020Konings spelen 't Scathe 023Konings spelen 't Scathe 026Konings spelen 't Scathe 031Konings spelen 't Scathe 034Konings spelen 't Scathe 054Konings spelen 't Scathe 057Konings spelen 't Scathe 071Konings spelen 't Scathe 079Konings spelen 't Scathe 080Konings spelen 't Scathe 086P1015406P1015408

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.