Kringconcours Schuttersgilde Claudius Civilis en ‘t Scathe: 1

RODE DRAAD “De Nachtwacht”.
Wekenlang is basisschool ’t Scathe in Pannerden betrokken geweest bij de voorbereidingen van het Kringconcours van Schutterij Claudius Civilis.
Alle leerlingen van ’t Scathe hebben een actieve rol gespeeld met als einddoel meedoen met een eigen schutterij tijdens het kringconcours georganiseerd door het schuttersgilde Claudius Civilis op zondag 26 juni te Pannerden.
Al in januari 2016 hebben leden van de schutterij contact gehad met de school met de vraag of ’t Scathe hieraan mee wil doen. Hierop werd door het team enthousiast gereageerd en een werkgroep gevormd.

Omdat dit schooljaar beeldende kunst in het cultureel educatief programma stond gepland was de link snel gelegd. Werken aan een eigentijdse Nachtwacht. Beeldend kunstenaar Vincent Boelaarts werd benaderd en zo werd het project “de Schutterij” geboren.

Na de meivakantie is het project daadwerkelijk gestart. Alle leerlingen hebben o.b.v. Vincent Boelaarts, meegewerkt aan het schilderij ‘De Nachtwacht”.

Het kunstwerk ”De Nachtwacht” is op maandag 6 juni door burgemeester Ella Schadd-de Boer, samen met Vincent Boelaarts onthuld. Hierbij waren natuurlijk ook alle leerlingen, het team van ’t Scathe en leden van schuttersgilde Claudius Civilis aanwezig.
Het kunstwerk hangt prominent in de hal van ’t Scathe, maar zal speciaal voor het kringconcours een plaats krijgen in het schuttersgebouw van Claudius Civilis. Hhier is het door alle bezoekers van het evenement te bewonderen, daarna keert ‘de Nachtwacht’ weer terug naar ’t Scathe.

Tekst en foto's: Frans Willemsen

01

01

01

01

01

01

01

01

01

01

01

01

01

01

01

01

01

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.