KCK Camper Challenge 2016

Op 16 september vertrokken richting Wertheim voor de KCK Camper Challenge die wij in mei gewonnen hebben.Omdat de afstand Werheim Pannerden 405 km was hebben we gekozen om een dag eerder te gaan en te overnachten bij Belle Maison in Werbach in de buurt van Wertheim.

foto1.Hotel Belle Maison 640x384

Zaterdag 17 september moesten we om 11.00 uur aanwezig zijn bij Erwin Hymer World in Wertheim, daar werden wij welkom geheten door crew leden van de anwb/KCK begeleidingsteam projectleider/redacteur, fotograaf en een vertegenwoordiger van de Hymer. Na de lunch en een rondleiding werd de bagage overgepakt in de campers de tomtom ingesteld en een uitleg gegeven over het gebruik van de camper. Om 15.00 uur vertrokken wij naar Wohnmobilstellplalz Ladenburg in rit van 162 km. Toen we allemaal gearriveerd waren en de tafels en stoelen op z’n plaats stonden was er tijd voor een glaasje op een goed verlopen reis.

foto2.Startplaats Wertheim 640x479     foto3.Deelnemers en crew 640x480


Om 19.00 uur werden wij opgehaald door een gids die ons naar restaurant ‘Kaffeehaus Ladenburg bracht voor het avondeten,onderweg werden er verschillende bezienswaardigheden aangegeven.Na het diner terug na de camper aldaar aangekomen de bedden gereed gemaakt voor de nacht,een afzakkertje genomen en daarna onder de lakens gekropen,morgen vroeg op.

Zondag 18 september
Half zeven op, douche in de camper en snel een bak koffie zetten, we worden om 8.10 uur verwacht voor een ontbijt bij cafe Aufschlag. Om 9.15 uur vertrokken we naar ADAC Fahrsicherheitszentrum in Heidelberg een rit van 16 km. Na eerst een stukje theorie was het de hoogste tijd om voor de rijtraining. De rijtraining bestond uit een remmentest op een droge en natte weg, manoeuvreren met de camper om pionnen heen met een beperkte ruimt en met de camper draaien tussen een twee vangrails. Dit gold zowel voor de mannen als de vrouwen. Achteruit tussen pionnen en de camper parkeren was uiteindelijk een challenge waar punten mee te verdienen viel. Tegen 16.00 uur vertrok de hele stoet naar campingpark Ebernach in Ebernach een rit van 41 km. Onderweg was er veel bochtenwerk en 14 % hellingen en afdalingen en genieten van mooie panoramas. Een prachtige route de Burgenstraße langs de Neckar. Om 18.30 uur werden we afgehaald door de gids die ons via een kleine stadsronde door het leuke plaatsje Ebernach met al zijn vakwerkhuizen naar Gasthaus Zum Krabbenstein bracht voor het avondeten. Tegen 24.00 uur was het bed tijd om de volgende dag weer fit aan de start te staan.

foto4.Fafrsicherheitszentrum 640x384

Maandag 19 september
Vandaag begonnen we met het ontbijt in cafe Strandgut op de camping. Na het ontbijt was het de spullen vastzetten, elektrisch afsluiten en in colonne rijden door het dorp voor de opnamen van het dagelijkse video filmpje. Daarna door langs de neckar richting Haßmersheim-Neckararmühlbach voor een roofvogel training en een bezoek aan Burg Guttenberg voor een rondleiding door de kasteelheer.

foto5.Vogeltraining Haßmersheim 640x384                                     foto6.Burg Guttenberg 480x640


Om 14.00 uur in Biergarten der Burgschenke was er een grillpartij en kon er plaatselijke wijn genuttigd worden. Daarna was het tijd voor vertrek naar ons overnachtingsplek in Bad Rappenau. Daar aan aangekomen en alles aangekoppeld te hebben werden we om 16.15 uur opgehaald voor een Salz-und Soleführung (Waar vroeger zout gewonnen werd,door er een gat van 140 meter diepte te boren om daarna door een waterspoeling het zout naar boven te halen).

foto7.gids rondleiding Salz und Soleführüng 480x640                     foto8.Boor Salz und Soleführüng 480x640

Om 17.00 uur vertrokken we met een shuttlesservice naar Gundelsheim voor een Weinererlebnistour. Daar maakten we kennis met een plaatselijke wijnboer die tijdens de wandeling door de druivenvelden verschillende wijn soorten liet proeven en na 342 treden boven aangekomen te zijn waar aldaar het avondeten genuttigd werd. Een prachtige avond uitzicht over de Neckar en met een glas wijn van de late uurtjes genoten. Later op de avond met de shuttleservice weer terug naar de overnachtingsplek.

Dinsdag 20 september
Heel vroeg op want we moeten een stukje lopen voor het ontbijt naar restaurant Fine im Kurhaus Bad Rappenau. Om 10.00 uur vertrokken richting Bad Wimpfen voor een rondleiding door een gids in historische kledij.

foto9.Gids rondleiding Bad Wimpfen 640x384
Tegen de middag werd er een schietchallenge gehouden met pijl en boog.Daar waren weer punten te verdienen voor de totaal klassement.

foto10.Schietchallenge Bad Wimpfen 640x384


Aansluitend hebben we de Blauen Turm bezocht,een toren met 167 treden ca 54 meter hoog. Daar woont al 20 jaar een gezin in met 4 personen de kinderen zijn daar opgegroeid de vrouw des huizes woont nu alleen. Ze doet een keer per week de boodschappen. De toren is voor iedereen te bezichtigen en na 167 treden staat er een glas champagne voor je klaar. Om 13.00 uur de lunch gebruikt bij Backerei Eibauer. Om 14.00 uur vertrokken we naar Rothenburg ob der Tauber een rit van 104 km. Op camping Tauber- Idyll aangekomen werden we tegen 17.00 uur weer opgehaald en naar Hotel Glocke in het centrum van Rothenburg ob der Tauber gebracht voor een wijnproeveri. Daar werder verschillende soorten wijn geproefd waaronder de Rieslaner, een erg gewilde wijn in de omgeving.

foto11.BlauwenTurm 480x640

Na het diner hebben we nog een stadsrondgang gedaan met een nachtwachter, om aansluitend met de shuttleservice naar onze overnachtingsplek op de camping te zijn gebracht waar nu wel de tijd was om eens met z'n allen om even bij te praten onder genot van een drankje en gitaar muziek.

foto12.Stadsrondgang Rothenburg ob der Tauber 640x384

Woensdag 21 september.
'S morgens heel vroeg op want we stonden op een camping en daar waren maar twee douches voor de hele camping dus iedereen wou graag voor vertrek gaan douchen.Om 08.00 uur vertrokken naar Rothenburg ob der Tauber voor het ontbijt om daarna een bezoek te brengen aan het kerstdorp en het museum van Käthe Wohlfart. Ook daar waren er punten te verdienen voor de challenge.

foto13 ingang museum Kathe Wohlfart 640x384         foto14.Tentoonstelling Kathe Wohlfart 640x384

Na de lunch was er voor het eerst tijd voor vrije tijdsbesteding dus dat was met benen gestrekt op het terras. Om 15.00 uur vertrokken naar Wolframs-Eschenbach een rit van 57 km over de Burgenstraße, stad van de Parzivaldichters (Parzival was één van de ridders van de legendarische koning Arthur). De camperplaats was een gedeelte afgezet voor de komst van de camper challenge. Er was een tent opgebouwd en een kookgelegenheid voor de kookchallenge die avond. In aanwezigheid van burgemeester Hr. Michael Dörr en meesterkok Jurgen Knöchel werd er naar hartenlust de gerechten uit de omgeving bereid en we die avond ook genuttigd hebben onder genot van diverse wijnen werd het tot in de late uurtjes heel gezellig.

foto16.Kookchallenge 480x640

Donderdag 22 september.
7.00 uur liefhebbers om te gaan douchen hadden zich verzameld om in de sporthal te gaan douchen en om daarna meteen door te lopen naar cafe Parzival voor het ontbijt. Tijdens de wandeling kregen we ook een indruk van hoe mooi en kleurrijk Wolframs-Eschenbach eindelijk is, zelfs de kerktoren is nog voorzien van diverse motieven in verschillende kleuren. Onder het genot van een stevig ontbijt sloten ook de crew leden van kampeer TV van RTL 4 aan om een reportage te gaan maken van de camper challenge. Na het ontbijt reden we in formatie door het dorp voor de opnamen van kampeer tv. Daarna werd iedereen vrij gelaten voor de reis naar Pottenstein met onderweg een challenge die bestond uit het zoeken naar een souvenir uit een dorp die men tegenkwam tijdens de reis. Tegen de avond was er ook een technische challenge. Deze bestond uit het goed benoemen van diverse motoronderdelen van de camper. Nadat iedereen zijn technische kennis op papier had geschreven werd daarna de souvenirs gepresenteerd. Iedereen had zijn eigen verhaal. Er viel heel wat punten te verdienen deze avond voor de totaal score. De dag sloten we af met een diner bij Gasthof Goldene Krone.

foto17 Ingangspoort Wolframs Eschenbach 480x640             foto18.Souvenir uit Pottenstein 640x480

Vrijdag 23 september.
Na het ontbijt die ook deze dag weer als vanouds vroeg was vertrokken we naar Zomerrodelbaan in Pottenstein waar het kind zijn bij ons weer boven kwam bij het aanzien van de baan. Na verschillende rondjes gedraaid te hebben was het tijd voor de lunch. Na de lunch met z'n allen naar de Teufelshöhle voor een anderhalve kilometer lange wandeling door de ijsgrotten om daarna naar de dichtstbijzijnde benzine pomp te rijden om met z'n allen de campers vol te tanken voor de terugreis naar onze startplaats Erwin Hymer World Wertheim, een rit van 156 km. Daar aangekomen de eigen auto's uit de stalling gehaald en begonnen met het leeghalen van de campers. Even nog bijgepraat onder genot van borrel en een hapje om tegen zevenen opgehaald te worden door een taxi die ons naar het centrum bracht voor onze laatste diner en een algemene challenge. Het werd heel laat die avond.

foto19.Teufelshohle Pottenstein 360x640               foto20.Foto campers in Pottenstein 640x384

Zaterdag 24 september.
Een mistige vroege ochtend. Ontbijt in de buitenlucht op de camperplaats van Hymer. Daar kan iedereen die richting Würzburg gaat gratis overnachten ook met de caravan en een uitstapje maken naar de onmens grote winkel met alle vacantie benodigheden. Na het ontbijt werd de totaal winnaar van de KCK Camper Challenge bekend gemaakt. Na nog wat schoonmaak activiteiten en een bakje koffie was het tijd voor afscheid, bedankjes enz. Wij hadden nog een reis van Wertheim naar Pannerden voor de boeg ca.405 km. Tegen 16.00 uur waren wij thuis,en konden terug zien op een prachtige Burgerstraße route die mede door de vrienden,kennissen,en mede nederlanders mogelijke is gemaakt door in mei een stem op ons uit te brengen,daarvoor hartelijk dank.

foto21.Ontbijt Buiten Wertheim 640x480     foto22.Weer thuis 640x480

Video filmpjes zijn te zien op de facebook pagina van Ellie heijmen KCK Camperchallenge 2016 dag 01 t/m dag 07. Of YouTube.nl kck camper challenge 2016 dag 01 t/m 07.
Uitzending kampeer tv op rtl4 is 5 maart 2017.


Nog wat details: Burgerstraße route totale afstand 1100 km van Manheim naar Praag. Daar hebben wij een gedeelte van gereden ca.700 km. Aangedane plaatsen zijn: Wertheim, Ladenburg, Eberbach, Bad Rappenau, Rothenburg ob der Tauber, Wolframs-Eschenbach, Pottenstein en weer terug naar Wertheim.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.